onsdag 30 december 2009

Gott nytt år 2010

Vill bara passa på att önska er alla ett riktigt gott slut på 2009 och ett gott nytt år 2010. Tack för alla besök och trevliga kommentarer här på bloggen under året som gått.



Var rädda om er själva och varandra så ses vi igen under nästa decennium.

måndag 28 december 2009

Misslyckat och lyckat 2009.

Så här på årets sista dagar är det ju dags att reflektera över året som gått. Tänkte att jag skulle försöka mig på att välja två bilder som jag tycker att jag har lyckats respektive misslyckats med i år. Många bilder har det ju blivit under året så valet var ju inte alldeles självklart. Jo, den mest misslyckade bestämde jag mig för ganska snabbt men den lyckade var inte lika enkel. Jag blir ganska petig när jag granskar mina egna bilder, ser någon liten grej som inte borde varit med på bild eller en liten oskärpa någonstans. Det är ju märkligt, tittar jag på andras foton så tänker jag inte alls på samma sätt på såna saker, då kan jag till och med tycka att det just är den lilla saken som gör hela bilden.

Men åter till mitt lilla tema.
Här är Haspets mest misslyckade bild 2009.



Nu tänker ni kanske att "den var ju inte så dålig", nej kanske inte om jag hade tänkt att fota en vacker blå himmel och en del av ett träd. Men ser ni kungaparet?? Nej just det. Det var nämligen dom jag skulle fota när dom var här för att fira Eskilstunas 350-årsjubileum. Vi hade inget för oss och gick ut för att se när kungaparet skulle åka igenom stan. Efter en stund kom följet farande, först en turistbuss och sen alla limousinerna. Jag siktar in mig på den första limon och tar upp kameran i högsta hugg för att få ett litet minne, zoomar in och tänker att det här kommer att bli bra. Först kör bussen långsamt förbi och sen närmar sig dom bakomvarande bilarna som jag siktat in mig på. Då frågar H. mig vad jag ska fota, kungaparet sitter ju i bussen. Fort som sjutton vänder jag mig om och tar en snabb bild mot bussen, och ja resultatet ser ni här ovan.
Så denna bild blev mitt minne av kungabesöket på nationaldagen den sjätte juni.

Att välja den bästa bilden var som sagt lite knepigare. Att det skulle bli något med inriktning mot blommor kändes ganska självklart eftersom nittio procent av alla mina bilder föreställer blommor, träd eller andra växter. Till slut föll valet på en av mina favoriter bland blommor, nämligen en knopp av Magnolia.



Minns att det var en ganska gråkall dag när jag tog denna bilden vid Fors kyrkopark. Tycker att det passade väldigt bra att Magnolian fortfarande har pälsen på sig som skydd mot eventuella frostnätter. Bilden togs den sextonde april i år. Tycker att jag fick till skärpan precis som jag ville och känner mig faktiskt ganska nöjd med denna bild.

Vore kul om flera ville anta denna utmaning för att se vilka bilder ni är mest och minst nöjda med under detta år. Det blir troligen en del letande och bläddrande men det är himla kul att få en genomgång. Kanske är det helt självklart vilka bilder ni väljer? Eller är det så att alla mindre lyckade bilder raderas omedelbart?

söndag 27 december 2009

Inlägg i svartvitt.

Tänkte att det passar väl bra med ett svartvitt inlägg när ändå inte solen ville komma fram under min promenad. Tog mig en tur till Eskilstunas härligaste oas Rothoffsparken. Lika vackert vilken årstid det än är, nu är det så fint när parken är snötäckt.





Tyvärr så var cafèet stängt så någon fika blev det inte där i dag. Men det kanske inte var meningen att jag skulle smaska i mig fler godsaker denna helg.




Blomsterbäddarna ligger under snön och vilar i väntan på våren.



Många olika träd finns det i Rothoffsparken men mitt favoritträd så här års är nog ändå dom ståtliga ekarna. Tycker deras konturer är så maffiga mot himlen.



Så var nu denna julhelg till ända. I morgon är det dags att åka och jobba igen, undrar om jag kommer ihåg hur man ställer klockan. Nu har jag bara tre dagar av tågpendling till Stockholm kvar. Sen börjar jag på mitt nya jobb här hemma i Eskilstuna. Ska bli så skönt att slippa irritera sig på tågförseningar och att passa tågtider. Fortsättningsvis så blir det en promenad på cirka en kvart i varje riktning, det kan jag ju stå ut med. Undrar vad jag ska göra med all tid som jag sparar?

onsdag 23 december 2009

tisdag 22 december 2009

Julen är räddad!!

Nu vet jag vad jag ska göra under julledigheten. Nu har nämligen Impectas frökatalog kommit. Jag ska bara titta lite, man måste ju inte köpa något. Eller??

söndag 20 december 2009

Kylig lördag.

I går passade vi på att ta en tur till stugan för att njuta lite av den fina dagen. Det är en riktig lyx att ha så nära till landet, det tar bara tjugo minuter med bil ifrån stan. Efter att ha åkt igenom ett härligt vackert vinterlandskap så kom vi fram till en iskall stuga.



Temperaturen var -17 utomhus och +1 inomhus. Vi har ett element som står på så att det är lite grundvärme men det är nog dags att höja elementet en gnutta så att blommorna inte fryser.
Men efter att ha fått fyr i vedspisen så dröjde det inte så jättelänge innan man i alla fall kunde ta av sig jackan inne. Det är en av fördelarna med att stugan är så liten, bara ca tjugo kvm, det går fort att värma upp den.

Fåglarna fick lite mat, måste ju se till dom små liven nu när det är så kyligt. Sen blev det vantar av och lite fotograferande. Jag fick ta en stund i taget och sen in och värma fingrarna över vedspisen.

Trädgårdsgrodan har fått ett värmande täcke över sig och ser faktiskt ganska nöjd ut.



Soffan står och väntar på våren, den blir så ensam när det är så här mycket snö.



Björkarna är nästan overkligt vackra i sin vinterskrud.





Efter lite fika och några timmars avkoppling så var det dags för solen att gå ner så då var det bara till att ge sig ut med kameran igen.





Och när stugan blivit riktigt varm och skön, ja då var det dags att åka hem.

fredag 18 december 2009

Blommig fredag.

Det blir premiär för mig med Blommig fredagstemat på denna bloggen. Har ju tidigare varit med på min trädgårdsblogg men nu när inte den funkar så får man göra det bästa av situationen. Fick en härlig bukett med liljor och nejlikor av mina arbetskamrater. Slutar på min nuvarande arbetsplats vid årsskiftet och blev avtackad lite i förväg i går.



Är ju väldigt förtjust i liljor och njuter av att ha såna buketter hemma. Nejlikor har jag däremot haft lite svårt för tidigare men jag börjar faktiskt tycka om dom mer och mer också.



Om min mormor hade varit i livet skulle hon ha sagt att det var en riktigt begravningsbukett. Liljor och Nejlikor hörde enligt henne bara hemma på begravningar. Min mormor var en mycket klok kvinna men på den punkten höll jag alltså inte med henne.

Måste väl avsluta lite juligt också. Det får bli en närbild av Amaryllisen som vi har på jobbet.



Fler bidrag till Blommig fredag kan man som vanligt hitta på bloggen Roses and stuff .

Får väl också passa på att göra lite reklam. Jag och min man Hasse har startat en trädgårdsgrupp. Grön hand heter den och tanken med den är att det ska bli en grupp där man kan länka till sina (och andras) bloggar och hemsidor, tipsa om olika evenemang samt att ha en grupp där man kan diskutera olika ämnen som intresserar oss trädgårdstokar. Denna grupp ska drivas helt utan kommersiellt syfte, bara för att ha någonstans där vi kan ha trevligt och skoj. Sidan är fortfarande under uppbyggnad och behöver finslipas lite. Men titta gärna in och kom med förslag och ideèr om det är något som behöver ändras eller förbättras.

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig vinterhelg.

Tågkaos.


Alla tåg är minst en timme försenade från Stockholm. Nu sitter jag i alla fall på tåget hem till Eskilstuna, ska bli spännande att se om det snart börjar rulla också. Men det finns ju dom som har det värre, tåget från Luleå som skulle anlänt 06.45 i morse har ännu inte kommit. Och nu har jag bara två veckor kvar med pendelelände, sen väntar jobb på hemmaplan. Ska bli så skönt att slippa bli arg på sena tåg.

Snygg skyltning.


Gick förbi en inredningsbutik på väg till jobbet och såg då den här mysiga skyltningen. Så här kan jag tänka mig att fira jul. Ja, inte i skyltfönstret kanske, men på någon mysig plats framför en brasa. Jag tror jag gör några tillägg också, en fotpall, en hög med böcker och gärna en mugg med värmande glögg.

Julmys på jobbet.


I går kväll var vi ute och käkade med jobbet. Innan dess smaskade vi på glögg, pepparkakor med ädelost och supergod pepparkakscheesecake (det ordet ser ju helt galet ut i skrift) som min kollega gjort. Vackert dessutom med bara ett lingon på varje bit.

onsdag 16 december 2009

Snygg ljussättning.


I samband med reparation av rulltrapporna på Stockholms central har dom passat på att piffa upp det lite med lite grönt ljus. Riktigt snyggt tycker jag.

tisdag 15 december 2009

Ska jag eller ska jag inte?

Det jag funderar på just nu är hur jag ska göra med bloggandet. Jag har ju trivts med kombinationen att ha denna som min mobilblogg och ha trädgårdsbloggen som en lite mer "seriös" blogg. Nu verkar det ju inte bättre än att trädgårdsbloggen har gjort sitt, kommer inte in där och det lilla jag sett lockar mig inte alls. Dessutom så har ju många av mina trevliga bloggvänner från TB gått över till andra alternativ. Nu tycker jag att blogspot är lite krånglig att få snygg med bilder och så, men det kan ju i och för sig mer bero på mitt tekniska intresse och kunnande. Ska i alla fall ta mig en funderare på över hur jag ska göra.

Nu är det dags.


Ingen kö, raka vägen in.

måndag 14 december 2009

Julpyntat på jobbet.


Men problemet är ju då att man inte vill ha en massa olika program uppe som skymmer bilden.

torsdag 10 december 2009

Sparkrav på myndigheten?


Jag har ju hört att vi måste tänka på kostnaderna på jobbet men lite mer styrka på en dubbel espresso kan man väl ändå begära??

tisdag 8 december 2009

Tisdagskväll.


Nu är tvättstugetiden över och en härlig doft av rena kläder sprider sig i lägenheten.

onsdag 2 december 2009

Vilken melodi önskas?


Nej, tyvärr kan jag inte spela piano. Jag njuter av denna vackra flygel hemma hos en vän. Tycker det är en väldigt fin möbel också. Hade jag plats hemma så skulle jag gärna ha en. Men för allas trevnad skulle någon annan få spela då.

tisdag 1 december 2009

World Aids day.


I kväll tänder jag ett ljus och sänder en tanke till alla som drabbats av HIV och Aids.

Det var länge sen...


...som man kunde få njuta av en så vacker solnedgång. Det innebär väl att det blir kallare och kanske lite klarare dagar också.