onsdag 28 april 2010

Besök i djungeln eller "Har någon sett vårt köksbord?".

Just nu börjar jag drömma om ett rent kök utan jord och krukor....



..att bara kunna få ställa in dammsugaren i städskåpet och låta den få stå där orörd i några dagar.



Tänk att ha alla plantor på plats snyggt och prydligt i rabatten och slippa ha dom högt och lågt i hela lägenheten.



Men vad är väl en frukost vid köksbordet? Säkert alldeles underbar....

måndag 19 april 2010

Naturens egna konstverk.

I dag har jag inget annat att skriva om än att jag njuter av att det faktiskt är vår. Många bilder blir det och i dag visar jag ett axplock av mina vårbilder. Naturen har i stort sett själv fixat alla dessa vackra konstverk.


Vallmo.


Vackra träd vid Mälsåkers slott.


Blivande paj.


Vackert förfall.


Riktig vår.


Luden skönhet. Den vackra Backsippan.

En salig blandning men vi kan skylla på vårkänslorna.

tisdag 13 april 2010

Det bästa från mässan.

Helgen tillbringades ju i Stockholm och på lördagen var det dags för Nordiska trädgårdar. Jag var väldigt förväntansfull och såg mycket fram emot mässan. Mycket var ju också helt fantastiskt härligt, snygga montrar och massor av fina installationer men allt det har ni ju säkert redan sett på andra bloggar. Jag fick nästan en överdos av allt vackert efter sex timmar där så därför inriktar jag mig i dag på mina möten med härliga och inspirerande människor.

Mitt första möte under dagen blev med två av mina "bloggidoler", Annika Christensen och Eva Robild. Tänk vad en dag kan börja bra, först få en varm kram av dessa härliga kvinnor och sen få lyssna på deras inspirerande och superintressanta föredrag kring boken "En lisa för själen".



Jag såg nog ganska kul ut när jag satt i publiken fånigt leende och nickande igenkännande under deras föredrag. Men det var verkligen så bra och mitt i prick.
Köpte ett ex av boken till oss själva och gav även bort en bok till en vän i födelsedagspresent. Förlåt Charlotte att vi var så giriga och tog dom sista exemplaren ;-).







Senare så träffade jag också på en annan bloggkompis, Caroline. Vi fick kontakt via trädgårdsblogg.se och har haft lite sporadisk kontakt sen dess. Men jättekul att ses igen, kul också att hon hade en egen monter på mässan där hon bla. sålde "blivande" fjärilar.



Några nya och jättetrevliga bekantskaper blev det senare också i Allt om trädgårds monter där Eva och Annika bjudit in till bloggträff. Där träffade vi Charlotte som har den härliga bloggen Trädgårdsflow. Sen kom Irene L förbi som hastigast, roligt att du gav dig till känna. Charlotta med Cesars trädgård var där liksom Hillevi som bloggar med Tankar från trädgårdsmästaren.

Här har vi Hillevi, Charlotte och andra (egentligen första...) halvan av Haspet.



Tack alla härliga människor för att ni förgyllde min dag på mässan.

En del kontakter blev det ju till trädgårdsföreningen också. Inget är klart men flera stycken verkade väldigt intresserade av att vara med på vår växt- och trädgårdsmarknad i maj.

Något annat än människor måste jag ju förstås visa också. Denna soffa var ju grymt snygg.



Men kolla in dom ljuvliga armstöden, tänk bara att komma på den idèen. Vilket konstverk.



Det får nog bli allt från mässan för min del.

En fortsatt fin vecka önskar jag er alla.

onsdag 7 april 2010

Vårfint på balkongen.

Tycker det känns så mysigt att göra i ordning lite vårfint på balkongen. Brukar satsa på lite vårlökar, så kan dom ju "återanvändas" på landet nästa år igen.





Den blå pärlhyacinten är så fin ihop med den mörka pensèen.



Trots att solen lyser med sin frånvaro så känner man ju nu i alla fall att det är vår på riktigt.

tisdag 6 april 2010

Roliga planer...

Måste börja med att tacka för alla kommentarer och all hjälp med namn på busken i mitt förra inlägg. Tänk vad många härliga människor det finns i bloggvärlden.

Det har ju inte varit så tätt mellan blogginläggen men just nu kan jag skylla på att jag har annat att göra. Köksbordet är ju fullt med alla plantor som måste omskolas och vattnas hela tiden och sen har vi ju också startat upp en trädgårdsförening, Föreningen TRIM- Trädgårdar i Mälardalen. Föreningen är ju fortfarande bara i startskedet men nu har vi i alla fall ett första evenemang inbokat. Söndagen den 30:e maj kommer vi att anordna en växtmarknad här i Eskilstuna. Nu blir det till att ragga marknadsdeltagare och göra PR för detta.

Ja just det, det har ju blivit vår även här.






Till helgen ska jag till Stockholm och gå på "Nordiska trädgårdar". Åh vad det ska bli härligt. Kanske ses vi där också, såg på Facebook att Eva Robild och Annika Christensen har bjudit in till bloggträff där på lördag.

Hoppas ni alla får en fortsatt härlig vecka.