måndag 29 november 2010

Tak över huvudet

Ja, man kan ju inte låta bli att vara lycklig över att man har någonstans att bo när det är så kallt som det är nu. Det här huset ser ju kanske inte så lockande ut att bo i men jag njuter av det varje gång vi åker till landet.



Det står där på fältet utsatt för väder och vind. Det dröjer väl inte länge innan taket rasar in men jag är ändå så glad för att ägaren väljer att inte riva det. Så vackert!

Brukar inte fixa så mycket med bilderna nuförtiden men kunde inte låta bli att testa den i svartvitt.



Just i detta fallet tycker jag att det passade bra.

Ska kliva ur bilen nästa gång och närma mig huset så att jag kan få lite häftiga närbilder på det vackra gråa träet. Får passa på att våga mig in i hagen nu på vintern när kossorna är inomhus...

söndag 28 november 2010

Advent och vintermys

Det är nog helt enkelt så att jag börjar bli vuxen. Jag har nämligen börjat älska vintern och det är till och med så att jag i år ser fram emot julen.



Något hände förra vintern då det äntligen var en "riktig" vinter med mycket snö och riktig kyla. Inga problem med vad man skulle klä på sig, det var långkallingar och vinterkängor (och lite till) varje dag. Inget slask och tö varannan dag som man tidigare blivit van med på vintrarna. Och årets vinter börjar ju riktigt bra tycker jag, redan flera decimeter snö och minusgrader varje dag. Jag bara njuter.



Julen har väl inte heller varit den högtid som jag längtat efter, har nog mest sett den som en tid för stress, jäkt och alldeles för höga förväntningar. Lite så känner jag väl fortfarande men nu kan jag nog även se allt mysigt som julhelgen för med sig. I helgen som gått har det varit julmarknad här i Eskilstuna, jag var ner på stan både i går och i dag och tyckte verkligen att det var riktigt mysigt.



Julmarknadshelgen avslutades med att den stora granen på torget tändes till tonerna av julsånger som framfördes av musikklasserna.



I dag var jag en sväng till stugan, måste ju se till att småfåglarna får lite mat. Förresten är inte alla så små, både Nötskrikan, stora Hackspetten och Skatan var på plats också. Men även herr Domherre kom förbi, det gläder mig mycket.



Härlig närbild va?

Många fler vinterbilder blev det ju förstås också....





En sak verkar vi dock ha glömt i höstas, hängmattan. Äh, den får väl hänga så att man är redo när våren kommer.



Glömde nog förresten också tömma vasen på stolen vid vägen....



Avslutar med en stämningsfull bild av en vacker plantering i stan. Dom tänker till och med på att det ska vara snyggt på vintern. Det gillar jag.



Önskar er alla en härlig avslutning på första advent. Och ni, glöm inte bort min tävling, en vecka kvar till dragningen.

Nu ska jag ta mig en mugg glögg och en pepparkaka med Ingefärsmarmelad på, så smaskigt.

söndag 21 november 2010

Snön ligger kvar

Det verkar som att vintern tänker stanna här ett tag. Det är fortfarande vitt på backen och snön gör ju faktiskt att det blir lite ljusare också. Helgen har varit grå men ganska skön och i går blev det en dag vid stugan. H passade på att pyssla lite, tanken var nog att det skulle bli en julbock men slutresultatet liknar nog mer en liten julgris tycker jag.



Riktigt fin blev den i alla fall, så bock eller inte, den får absolut stå framme och pryda entrén till torpet.

För min del blev det en tur med kameran. Det var ett skönt ljus att fota i, ljust men inte soligt. Tänk att växter och träd kan vara vackra trots att blomningen och grönskan är över sen länge.

Höstastern har fått en värmande mössa.



Liksom Temyntan.



Björkarna står avlövade men fantastiskt vackra mot den grå himlen.



Eken är ju som ni vet ett av mina favoritträd, lika vacker alla årstider.



Vår hägg står och njuter av ett snötäckt sörmländskt landskap.



Tänk det är bara några månader kvar tills vi får njuta av den härliga doften när häggen blommar....

Till och med några pinnar, en rest av någon blomma som jag inte vet vad det är för sort, är vackra mot den vita snön.



För min del kan gärna vintern fortsätta ett tag till. I alla fall om det är riktig vinter och inte bara slask och gegga.

Du glömmer väl inte bort att vara med i min utlottning av det snygga trädgårdsförklädet?

Önskar er alla en riktigt skön vecka.

lördag 20 november 2010

Första tävlingen på denna bloggen.

Nu är det äntligen dags. Efter snart fem års bloggande så vågar jag mig på min första tävling. Inför frösådderna som snart ska påbörjas så kan man ju behöva skydda sina kläder mot jord och annat så priset i tävlingen är ett snyggt trädgårdsförkläde från Quality House.



Förklädet har en stor ficka där man kan stoppa en massa bra saker och en ögla där du kan sätta sekatören eller vad man nu använder.



Förklädet är i beige, långt, unisex och onesize så det passar alla.



Kolla gärna in på Quality House´s hemsida dom har även jättefina och bra saxar och annat. Köpte själv några saxar i våras när dom var med på vår trädgårdsförenings vårmarknad och jag har nu svårt att vara utan dom.

Reglerna till tävlingen är som det brukar vara, en kommentar till detta inlägg ger en lott. Länkar du till tävlingen på din egen blogg så har du ytterligare en lott. Skriv i kommentaren hur många lotter du har. Tävlingen pågår till söndagen den 12:e december. Dragningen sker vid 19-tiden.

Lycka till!!

söndag 14 november 2010

Stockholmshelg

Är ju född, uppväxt och har bott i större delen av mitt liv i Stockholm men jag kan ju säga att jag njuter mycket mer av den stan nu när jag inte längre bor där. Då levde man ju med stressen som finns där hela tiden, stressade människor i tunnelbanan, stressade bilister och cyklister med hysteriska blickar som måste komma iväg först när trafiksignalen slår om. Till för ungefär ett år sen så jobbpendlade jag till Stockholm och då kunde jag fortfarande känna hur jag föll in i det höga tempot så fort jag klev av tåget. Jag var på något sätt alltid på språng. Nu när jag kommer dit däremot så kan jag verkligen njuta av allt det vackra som vår huvudstad har att erbjuda. Fina gamla byggnader, vattnet och närheten till allt, ja jag kan faktiskt till och med njuta av det högre tempot när jag vet att det bara är för ett tag.







I helgen bodde vi på hotell och var på Dramaten och såg Stormen. Det var första gången som jag var på Dramaten men jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen. Just Stormen kanske var lite i rörigaste laget för mig men skådespeleriet var helt fantastiskt.

Passade även på att ta en skön höstpromenad, något av det bästa med Stockholm tycker jag. Visst är det vackert där på sommaren men just hösten är nog den årstid som jag uppskattar mest där. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så speciellt då, kanske är det ändå att det faktiskt är lite lugnare då.



När tillfälle ges att besöka huvudstaden så får jag ju också passa på att träffa goda vänner, tyvärr blir det alltför sällan men man får se till att det då blir kvalitetstid istället för kvantitetstid. Eftersom detta i grunden är en trädgårdsblogg och min vän inte själv vill vara med på bild så visar jag hennes torkade örter istället.



Lite blommor fanns det ju också på hotellet, i vårt rum fanns det en vacker (dock icke fungerande) kakelugn med dessa vackra blomstermotiv.







Skönt med ett avbrott från det vardagliga emellanåt men också skönt att komma hem till lugnet i Eskilstuna igen. Får jag lite Stockholmsabstinens igen så tar det ju bara en timme att åka dit. Och sen bara en timme hem igen förstås ;-).

Önskar er alla en härlig vecka.

söndag 7 november 2010

Blomningen har flyttat inomhus

Nu när det mesta har slutat blomma ute och man har flyttat myset inomhus så får man ju passa på att pigga upp tillvaron inne med lite blomster också.









Gillar dom här stora maffiga Krysantemumen. Vi tar väl några bilder till, annars vore det ju helt onödigt att ta hundrafemton (!!!!!!!) bilder på samma motiv.





Några Gerbera står i andra rummet. Är just nu inne i en period när jag gillar att ha en enstaka blomma i vas istället för större buketter.





Eller varför inte flera vaser med en blomma i varje?