lördag 26 februari 2011

Plötsligt händer det

Det har inte hänt många gånger här hemma men nu har det hänt två gånger på ungefär lika många månader. Runt jul började den rosa orkidéen blomma, den kämpar fortfarande med några vackra blommor kvar, och nu är det dags för den vita (gröna?). När den blommade första gången så var den ordentligt vit med kraftigt lila mitt men nu är den mer åt det gröngula hållet.







Äh, för mig spelar det ingen roll om färgen är lite förändrad, jag är bara så glad över att dom äntligen blommar om. För ärligt talat, det finns väl inte mycket som är tråkigare än oblommande orkidéer?



Kände ni att det var vår i luften i dag förresten?

söndag 20 februari 2011

Jag ger mig

Istället för att fortsätta tjata om våren som verkar dröja så får jag väl njuta av att vi har en helt underbar vinter just nu. Mycket snö och kallt så in i norden men helt fantastiskt vackert.









Antingen får man sätta på sig långkalsingar och en extra tröja och ge sig ut i solen...



...eller så kryper man in i stugan...



...tänder upp i vedspisen och njuter av allt det vackra genom fönstret.



Och har man tur så finns det en bukett fina tulpaner på bordet förhöjer njutningen.





Hmm, det här med vinter kanske inte är så tokigt ändå.

lördag 12 februari 2011

Bakslag

Jag trodde väl inte innerst inne att det redan skulle bli vår. Men hoppas kan man ju alltid.

I mitt förra inlägg visade jag gröna fina Digitalisplantor, så här ser det ut på samma plats i dag...



Lite bakslag har det nog blivit med mitt bloggande för tillfället också. Lusten vill inte riktigt infinna sig men det ändrar sig nog också vad det lider. Jag brukar ju själv kalla mig för bloggperiodare och just nu verkar jag inte vara i en sån period.

I dag hade vi en underbar gnistrande kall vinterdag (det tar emot att skriva det..) och jag kan inte låta bli att lägga in en solig vinterbild till.



Vi tar en vårlängtanbild också. För visst är det flera saker som tyder på vår i denna bild? Sol, vårblomma i kruka och inte helt rena fönster. Säger det igen, det finns hopp.



Ha det gott tills vi hörs igen. Blir det inte förr så blir det senare...