måndag 18 april 2011

Drottningen av blommor

Nu är det åter dags att njuta av den vackraste av dom vackra. Hon är äntligen tillbaka!









Jag lovar att det under dom närmaste dagarna kommer att bli många turer till Eskilstunas parker för att förföras av alla vackra Magnolior.

lördag 9 april 2011

Äntligen blommar det!

Dagen började på bästa sätt...



...sittandes på trappan med morgonkaffet i handen, tittandes ut över ägorna. Nja, kanske inte mina ägor men vackert är det i alla fall.



Sen fortsatte lördagen lika bra. Solen strålade och jag likaså när jag petade i rabatterna. Lättade lite på lövtäcket som skyddat växterna under vintern. Denna gången lät jag en del av löven vara kvar, jag brukar vara lite för ivrig att få sommar ibland och det har straffat sig.

Har ni förstått vad mycket härligt vi har framför oss? Rabarberpaj till exempel...



...och vackra vallmoblommor.



Eller varför inte lite gräslök till sillen?



Men vi stannar väl lite i nuet och bara toknjuter av allt som börjat blomma nu?







Det är väl som så att även träningssäsongen börjat? För nu börjar ju också vi som inte rör oss så mycket annars att vakna till lite. Det är jordsäckar som ska flyttas, gropar som ska grävas, rabatter som ska rensas och komposter som ska vändas. Vem har sagt att det ska vara en njutning att sköta sin trädgård? Jo, det har bland annat jag sagt. Och jag står för det, jag njuter av varje stund som jag får vara där, oavsett om det är lite tungt emellanåt. Vore det inte för trädgården skulle nog i alla fall jag vara en riktig soffpotatis året om. Men jag är redo för årets träningssäsong. Är du?