måndag 25 januari 2010

Vart tar tiden vägen?

Snart har redan hela januari gått och det är faktiskt inte helt kolsvart ute klockan halvåtta på morgonen. Så skönt, det känns att det finns hopp om vår. Men i år klagar jag faktiskt inte över vintern, jag har verkligen njutit av både kyla och snö och det har jag nog aldrig gjort på samma sätt tidigare. Men nu vet jag att det är kallt och då klär jag mig därefter. Inte så där runt nollan när man aldrig vet vad man ska ha på sig. Men jag längtar i alla fall efter våren, igår inhandlades både lite såjord men även några Pelargoner. Det blev en rosa som jag inte tror att jag sett tidigare, vackra färger tycker jag.Och så blev det en engelsk Pelargon, en mörkröd variant, mycket mörkare än vad dom brukar vara även om det inte syns så tydligt på denna bild.Jag köpte dom för presentkorten som jag fick av mina arbetskamrater i födelsedagspresent och det räckte även till några växter som får pryda matbordet.Vad som ska stoppas ner i såjorden har jag ännu inte riktigt bestämt, behöver egentligen inte köpa några fröer då jag har ett överflöd men det är ju så kul att testa lite nya saker.Kanske finns det någon som vill byta lite fröer. Jag har ju inga jätteexlusiva sorter men lite blandat finns det. Akleja,vit,gul, rosa, gulrosa och blandade färger. Blå Riddarsporre. Krollilja rosa (tror jag, kan även vara vit). Digitalis, rosa, vit, blandade färger och perenn gul. Ballongblomma, blå. Vallmo, lila dubbel, lila enkel, mörkrosa och blandat lila enkel och dubbel. Om du vill byta så hör av dig via e-post: peter.c.bjurling@gmail.com och säg vad du är intresserad av och vad du har. Vissa fröer har jag inte så mycket av men vi delar broderligt och först till kvarn.

När jag ändå är i farten så måste jag fråga om någon vet vad jag gjort, tidigare såg jag bilden när jag laddade upp den men nu kommer det upp obegriplig text som jag måste klippa ut och klistra in på rätt ställe. När jag publicerar så syns ju bilden förstås men jag tyckte att det var bättre som det var förr. Troligen har jag väl bara pillat på någon inställning men vet någon hur jag ändrar tillbaka?

Hoppas att även krafterna kommer tillbaka med ljuset, just nu är jag bara trött på kvällarna och sitter och nickar redan vid åttatiden. Troligen beror det på att jag börjat nytt jobb och lägger all min energi på att lära mig alla nya saker där. Men jag trivs jättebra och det är ju jätteroligt att lära nytt även om det är slitsamt och tar lite extra tid emellanåt.
Även nya kameran försöker jag lära mig, kommer på nya små saker som man kan ställa in hela tiden. Men oj vad kul det är med en riktig kamera, jag vill ju bara fota hela tiden. Men sen kan man ju undra vad man ska med sjuttiofyra bilder av samma blomma till??

6 kommentarer:

 1. Härligt med fräscha vackra blommor och visst vill man ha lite annat är julstjärnor nu :)
  Med tanke "frörumban" som pågår i de flesta sinnen hos trädgårdsinnhavare, är det ju bragd om man klarar sig ifrån att låta bli att köpa frön :)

  Du har antagligen klickat på Html redigering (eller vad står det i menyn ).
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Har ett gäng skruttiga pellisar ute i förrådet som jag hoppas överlever min skoningslösa behandling. Engelska pellisar är så läckra, lite mer krävande men det går ju att köpa nya. Underbar färg på båda två!
  Har beställt grönsaksfröer på Impecta och ska försöka så slut på allt jag har hemma (överambitiöst ;)) Vill satsa allt på odling av ätbara ting i sommar, självklart kommer det lite blommor oxå men inte i första rummet...
  Jag har alltid fått upp koden när jag ska lägga in bilderna så jag kan tyvärr inte hjälpa dig.

  SvaraRadera
 3. Som sagt...inte vet jag heller var tiden tar vägen..beror nog på åldern..sedan säger jag som Bea..du har HTML-läge o SKRIV-läge i rutor ovanpå inläggsrutan..välj Skriv-läge så kommer bilden fram. Html-läge kan du använda när du vill förstora bilden eller lägga in en länk till annan bild...Maria

  SvaraRadera
 4. Ang. ditt bildproblem så ser jag att du redan fått hjälp. Hoppas det löser sig =) Tiden går fort när man är lycklig vet du väl. Och med nytt jobb och du trivs med årstiden så är det nog så. För min del går den inte riktigt tillräckligt fort - jag längtar sååååå efter våren. Ett jobb hade kanske kunnat skynda på den lite "skrattar" Visst är det härligt att ljuset är på väg tillbaka. Maken hade reagerat på att det fortfarande var ljus när han kom hem från jobbet igår. Härligt med nya växter, det pigagr alltid upp. Ha en bra dag / gittan

  SvaraRadera
 5. Vackra inköp har du gjort. Den där mörkröda pelargonen är så snygg! Går så smått och funderar på om jag ska så min heliotrop idag. Den behöver ju lite tid på sig......
  Ha en fin dag. /kram Anette

  SvaraRadera
 6. Fina pelargoner! Jag har inte hunnit köpa några blommor eller fröer ännu, men jag kommer säkert snart igång! :)

  Det märks tydligt att det blir ljusare och ljusare - härligt!

  SvaraRadera