torsdag 25 mars 2010

Samma dag ett år senare.

Eftersom det är lite segt med vårtecken här så drömde jag mig istället tillbaka ett år i tiden. Hur var det egentligen förra året vid den här tiden? Hade våren kommit längre? Var snön borta? Svaret är ja på båda frågorna, för så här såg det ut på landet den 22/3 förra året.Samma dag så krattade vi och eldade gammalt gräs. Känns ju som att det blir lite senare i år eftersom gräsmattan just börjat anas under snötäcket. Kan även nämna att dom första rabarberknölarna hade tittat fram ovan jord då.

Troligen tog jag även fram sekatören samma dag och tog in våren, för några dagar senare hade jag denna bild på blommande körsbärskvistar på bloggen.Man kanske skulle våga sig på att lufta sekatören till helgen i alla fall?

7 kommentarer:

 1. Haha.. lufta sekatören ja det var lustigt.. =).. kanske kommer den väl till pass snabbare än du tror..=). Jag använde min i helgen som var när jag klippte ner alla pellisar i uterummet.. Härlig header du har nu ser underbart vårligt ut.. Kram och ha en härlig helg..MOa

  SvaraRadera
 2. Jag tror faktiskt vi ligger rätt nära i tiden mot "normalt", bara det att vi fick vänta länga på snödropparna, men nu blommar de samtidigt som så mycket annat, inte i ensamt majestät som de brukar.
  Ha en skön helg,
  Eva

  SvaraRadera
 3. Det känns som om vårblommorna gör allt för att komma i takt med årstiden. Aldrig har väl snödropparna haft sällskap av så mycket grönska som i år. Att de slog ut samtidigt som Krokusen känns lite galet. Tänker man dessutom på hur trädgården såg ut för bara en vecka sedan, helt snötäckt så sent som den 16:e - helt otroligt! Så vem vet du får kanske anv. för krattan tidigare än du tror. Ha en skön helg / gittan

  SvaraRadera
 4. Ja, det är ju svårt att kratta så länge snön är kvar. =) Men när snösmältningen väl kommit igång bruakr det gå rätt snabbt! ...intalar jag mig i alla fall. ;)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Väntan är ooolidlig...varje dag vill man ut och se hur det kommer upp..vi har ju barmark här..och idag faller ett härligt VÅRregn
  Så håll ut..den kommer..VÅREN
  Maria

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder. Elda gammalt gräs låter underbart men väldigt avlägset. Men jag vet ju ändå att när våren äntligen sätter ner foten, då får vintern stryka på densamma ... foten alltså.

  SvaraRadera
 7. Jag fick också leta vårtecken ibland mina filer...haha eländigt trögt i år. Vi har i alla fall sett och hört tofsvipan och det är ju ett fint vårtecken.

  Glad Påsk på dej!

  Tyra

  SvaraRadera