söndag 14 november 2010

Stockholmshelg

Är ju född, uppväxt och har bott i större delen av mitt liv i Stockholm men jag kan ju säga att jag njuter mycket mer av den stan nu när jag inte längre bor där. Då levde man ju med stressen som finns där hela tiden, stressade människor i tunnelbanan, stressade bilister och cyklister med hysteriska blickar som måste komma iväg först när trafiksignalen slår om. Till för ungefär ett år sen så jobbpendlade jag till Stockholm och då kunde jag fortfarande känna hur jag föll in i det höga tempot så fort jag klev av tåget. Jag var på något sätt alltid på språng. Nu när jag kommer dit däremot så kan jag verkligen njuta av allt det vackra som vår huvudstad har att erbjuda. Fina gamla byggnader, vattnet och närheten till allt, ja jag kan faktiskt till och med njuta av det högre tempot när jag vet att det bara är för ett tag.I helgen bodde vi på hotell och var på Dramaten och såg Stormen. Det var första gången som jag var på Dramaten men jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen. Just Stormen kanske var lite i rörigaste laget för mig men skådespeleriet var helt fantastiskt.

Passade även på att ta en skön höstpromenad, något av det bästa med Stockholm tycker jag. Visst är det vackert där på sommaren men just hösten är nog den årstid som jag uppskattar mest där. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så speciellt då, kanske är det ändå att det faktiskt är lite lugnare då.När tillfälle ges att besöka huvudstaden så får jag ju också passa på att träffa goda vänner, tyvärr blir det alltför sällan men man får se till att det då blir kvalitetstid istället för kvantitetstid. Eftersom detta i grunden är en trädgårdsblogg och min vän inte själv vill vara med på bild så visar jag hennes torkade örter istället.Lite blommor fanns det ju också på hotellet, i vårt rum fanns det en vacker (dock icke fungerande) kakelugn med dessa vackra blomstermotiv.Skönt med ett avbrott från det vardagliga emellanåt men också skönt att komma hem till lugnet i Eskilstuna igen. Får jag lite Stockholmsabstinens igen så tar det ju bara en timme att åka dit. Och sen bara en timme hem igen förstås ;-).

Önskar er alla en härlig vecka.

3 kommentarer:

 1. Dom krolliljorna du Peter.... vore inte dumt o ha i rabatten! Härligt o strosa runt på sta´n när det inte är så fullt med turister....
  Var uppe för några veckor sen men kom inte längre än till Högdalen ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Ohhhh. vilken underbar helg ni verkar haft.... Stockholm är verkligen en härlig stad att besöka... bo på hotell och bara njuta... Strosa runt, äta på restaurang, kanske shoppa lite eller gå på teater..... Själv har jag bara bott i den kungliga huvudstaden under ett halvår.... Hade önskat att det skulle ha blivit något längre ändå.....

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig litegranna i ditt inlägg. När jag bodde i Dalarna åkte vi ibland till stockholm och då var det maratonshopping som gällde. Idag när man bor så nära göteborg är inte shopping det intressanta utan när man väl kommer till stockholm kan man ta sig tid att njuta. Var dit med min mamma, syster o kompis på tjejmilen och dagarna runtom verkligen njöt vi av stan utan alltför mycket shopping. Själv tycker jag det räcker med några timmar i götet innan man längtar hem till lugnet på landet.
  Ha det så gott till vi hörs igen, kram Maria

  SvaraRadera