söndag 23 oktober 2011

Härliga höst

Har tidigare aldrig riktigt gillat hösten och mer sett mig som en vår och sommarmänniska men under senare år har det skett en förändring.

Förut kunde jag ofta känna mig nedstämd och vemodig på hösten, tyckte att allt bara dog ute och blev grått och fult. Fortfarande kan jag känna det där vemodet men som jag tidigare skrivit så gillar jag det allt mer.

När det dessutom är såna vackra dagar som i dag så kan man ju inte annat än att bli glad och lycklig. Färgerna, luften och den där känslan av lugn utan en massa måsten som i alla fall jag kan känna under sommarhalvåret, jag gillar det faktiskt.

Kanske beror min förändrade känsla på att vi de senaste åren faktiskt haft riktiga årstider, vackra vårar, varma somrar, härliga höstar och kalla snörika vintrar. Vet inte om detta är anledningen men jag vet att jag verkligen börjat uppskatta hösten och faktiskt även vintern, för några år sen skulle jag nog aldrig trott att detta var möjligt.Önskar er alla en fin avslutning på helgen.

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Instämmer i känslan av hösten som kan ge missmod och tristess av solfattiga dagar på senhösten, men vi har faktiskt haft en otroligt fin tid och nu kommer den allra dystraste månaden - november! Vi får finna på ngt trevligt för nöje, för att inte slöa till i soffan och stugvärmen :)
  Så fint i bild och DEN delen av hösten är fantastisk vacker!
  Ha en fin kommande vecka! / Bea

  SvaraRadera
 2. Hej Peter!
  Jag har alltid gillat hösten. Vet inte om det är de vackra färgerna, eller den klara krispiga luften. Hösten har alltid symboliserat nystart för mig, så även denna höst, även om det är av andra orsaker, just den här hösten.
  Fina bilder!
  Ha det så gott i stugvärmen!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag har blivit helt omvänd frön sommar människa till älskade höst människa.
  Ha en skön höstvecka
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vem gillar inte hösten!? Det är bara det att man vet att vintern kommer efteråt som gör att man inte kan njuta tillräckligt. Fast igår var en helt fantastisk dag.....

  SvaraRadera
 5. Jag tycker bättre om våren än om hösten, men om man jämför med den tid som snart är här med snö och elak kyla så är ju hösten fantastiskt fin.
  Vilka fina foton du visar, hösten känns genast bättre nu.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 6. Oj vilka natursköna miljöbilder!!! Jag gillar hösten och även vintern men tycker att vintersäsongen är aningen för lång, hade gärna kunnat korta ner den lite grand. Varje årstid har sin charm tycker jag och om hösten blir känslan av att kura inne med the och tända ljus, mysigt!

  Tusen tack Peter för fin kommentar hos mig, blev så jätteglad :)

  Ha en fin dag!!

  Stöööörsta kramen aka

  SvaraRadera
 7. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  SvaraRadera