tisdag 13 december 2011

Ett sista inlägg

Det känns sorgligt, vemodigt men samtidigt väldigt skönt att skriva detta, jag har nu bestämt mig för att sluta blogga. Låter kanske märkligt att känna sorg över att avsluta en blogg men det är ändå något som följt med mig i drygt sex års tid. Jag har under denna tid varit väldigt aktiv under vissa perioder för att sedan ha väldigt långt mellan mina inlägg. I min blogg har jag valt att vara ganska öppen för att kunna dela med mig av det som händer runt mig (framför allt på trädgårdsfronten) och jag känner tacksamhet över att så många uppskattat det jag skrivit och de bilder jag visat. Jag är oerhört glad över alla fina ord jag fått under denna tid och för alla trevliga bloggare som jag lärt känna på olika sätt, några av er har jag ju också fått äran av att träffa i verkliga livet och jag vill påstå att ni är ju minst lika trevliga då. Men nu känner jag inte längre någon lust inför bloggandet, det känns mest som ett måste att skriva inlägg för att hålla bloggen någorlunda aktiv och det är inte alls så jag vill ha det och därför känns det som ett helt riktigt beslut. Kanske återupplivas bloggen i någon form framöver men det kommer garanterat att dröja. Jag kommer absolut att fortsätta följa flera av era bloggar även framöver, vilket jag även gör idag trots att jag är dålig på att lämna några tecken efter mig i form av kommentarer. Flera av er bloggare har jag ju som även vän på Facebook och där läggs det ju ofta in länkar till spännande blogginlägg som jag brukar gå in och läsa.

Ännu en gång stort tack och många varma kramar till er alla som tagit er tid till att läsa och kommentera mina inlägg.

Passar även på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år 2012.

20 kommentarer:

 1. Förstår dig precis... kära du...

  Kram o Puss Peter!// Mimmi (emiliasgommor.blogspot.com)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Men det var tråkigt att läsa! Men allt har sin tid och förstår tanken, när det inte längre känns meningsfullt och givande, då är det säkert bäst att ändra på läget.
  I flera år har jag faktiskt följt din blogg redan, tänk vad tiden går och alltid har du haft en vänlig rad att skriva till mina inlägg.
  Tusen tack för alla varma ord och hoppas du tar väl hand om dig!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Trist, sex år är en lång tid...jag kan förstå att det känns sorgligt:( Ska du inte låta den vila en tid för säkerhetsskull och inte ta bort den?

  Tack för alla fina bilder och trevliga inlägg genom åren! Varma bamsekramar tillbaka till dig!
  Vi "ses" på fejjan:)

  SvaraRadera
 4. Vad synd, Peter! Samtidigt så förstår jag ditt beslut helt. Skrivandet ska ju vara något som driver en framåt, inte något som blir som en belastning.

  Nu har ju jag inte hunnit följa din blogg mer än några månader, men däremot så har jag ju haft förmånen att få träffa både dig och H.

  De uppmuntrande kommentarer du har lagt på min blogg, har betytt oerhört mycket för mig! Tänk att en för mig helt okänd människa kan engagera sig så!

  Du fick mig till och med att våga mig på att gå med i TRIM. Ser fram emot dessa möten och aktiviteter, även om jag av förklarliga skäl ligger lite lågt just nu innan jul.

  God Jul och Gott Nytt År, till er båda! Tack och kram från Lena!

  SvaraRadera
 5. Jag tackar för den här tiden! Tänk så många trevliga människor jag mött genom bloggandet! :)
  Ha det gott (jag håller ett öga på dig på FB...)!
  Kram Madeleine i Strängnäs

  SvaraRadera
 6. så tråkigt, men gissar att du använder dins skrivande kreativitet till annat;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ok, typ...tråkigt. Bloggforumet kan verka lite kravfullt, det är lätt att skapa förväntningar, och det kräver lust och en massa ork att utvecklas.
  Kommer sakna dina bilder. Du behöver ett bra forum att publicera. Du väljer ju själv hur du gör med den saken, men min egen erfarenhet är att det kan bli lite poänglöst att fota och försöka göra fina bilder om man inte kan visa dom. Eftersom du tar så mycket bra bilder som är så mycket bättre än mina och de flesta andras så borde det vara ännu viktigare för dig att publicera. Kanske en kravlös fotoblogg. Skulle vara kul att kolla in.

  SvaraRadera
 8. Förstår dig............har också lite sådana tankar, men jag får se. Lusten kommer kanske tillbaka.
  Ha en riktigt god jul och vi "syns" väl på FB!
  /kram Anette

  SvaraRadera
 9. Hej där :) Trist att läsa men förstår vad du menar, för när bloggen blir ett måste är det inte rätt, det skall vara roligt att blogga. Jag får svackor ibland men kommit tillbaka men ibland funderar jag med......
  Vi känner varandra sedan länge och har träffats på riktigt! Roligt! Men vi syns på FB, kram ♥

  SvaraRadera
 10. Ja, så blir det ibland. Tack för att du hängde med så länge, och vi ses ju på Fejan, så du försvinner inte..
  Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Skönt när man har bestämt sig. Jag håller fast vid bloggen och jag har bestämt mig för att inte köra facebook för det hinner jag inte med liksom.
  Tack för alla hälsningar hos mig.
  Ha det så bra.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 12. Åh.. trist att läsa men samtidigt förstår jag dig, känner oxå tidvis att det inte är så kul men så kommer jag tillbaks.. ja vi får se. Vi syns på facebook i alla fall.. kram o tack för denna bloggtid och ett trevligt möte i Stockholm för några år sedan.. *smile*

  SvaraRadera
 13. Blogglusten den kommer och går,jag förstår dej, jag har själv gjort långa uppehåll särskilt då TB strulade och slutade att fungera det känns som om det var lite roligare på gamla TBs tid alla kände alla,synd att du lägger av jag har ju som sagt följt dej till och i från i 6år,ha en riktigt god JUL och GOTT NYTT ÅR

  SvaraRadera
 14. Tack för alla fina kommentarer. Så här "dagen efter" att jag tog steget känns det som ett helt riktigt beslut. Jag har ju tidigare haft blogguppehåll till och från men då har jag aldrig känt att det har varit slut på bloggandet men så känner jag nu. Kommer ändå att ha bloggen vilande utifall att jag får något infall... Och som jag tidigare skrev, ni går inte säkra ifrån mig på era bloggar jag tänker fortsätta att kika in då och då. Så vi ses säkert på ett eller annat sätt även framöver, antingen i bloggosfären eller varför inte på någon trädgårdsmässa eller så.// Peter

  SvaraRadera
 15. Hej Peter!
  Det var tråkigt att höra. Men jag förstår även jag. Bloggandet ska ju vara lustfyllt - inte tyngande. Ibland känns det så och då måste man få ta en paus. Jag hoppas du kommer tillbaka! Annars ses vi på FB. Kramar i massor!

  SvaraRadera
 16. Tråkigt att läsa men man måste ha lusten att blogga annars blir det bara jobbigt!
  Ha det bra nu i ditt liv!

  SvaraRadera
 17. Det är klart att du inte ska blogga om du inte känner lusten för det. Min blogg har gått lite på sparlåg under hösten, men nu börjar jag komma igång igen.

  Det vore kul om du kommer tillbaka senare!

  Vi "träffades" ju för många år sedan på Trädgårdsblogg.

  God Jul och Gott Nytt År Peter!

  SvaraRadera
 18. Näääää vad tråkigt!!!!! Men jag förstår dig, bloggen ska kännas rolig att ha igång, annars kan det gott vara!!! Och du har ju den kvar, bara att börja igen om lusten faller på!!!

  Önskar dig allt gott och mååååååååååååånga kraaaaaaaaaaaaamizar till dig från mig!!!

  /aka

  SvaraRadera
 19. Jag säger som de flesta här att det är verkligen tråkigt att se dig avsluta ditt bloggande som har givit mig så mycket glädje och beundran, men orkar man ej hålla på så skall man sluta och som du säger, du finns på Facebook och andra ställen med för den delen. Hoppas dina fina bilder kommer att pryda FB i framtiden. Massor med kramar till dig från en som var med på Trädgårdsbloggen.se - tiden ;)

  SvaraRadera
 20. http://grysigurdsdotter.blogspot.in/2011/11/host-o.html?showComment=1434349046561#c7041057564330220837

  SvaraRadera