söndag 25 januari 2009

Eskilstuna i grådis

I dag kan man väl inte säga att Eskilstuna visade sig från sin vackraste sida, men jag kom i alla fall ut och tog lite bilder i grårusket. Gick först ner till ett av mina favoritställen i stan, Rothoffsparken. Gillar verkligen denna lilla oas med sin fina botaniska trädgård. På sommaren kan man hitta mig där när jag sitter på en bänk och bara njuter av allt det vackra. I dag var till och med parken ganska trist så jag piffade upp den lite på bilden genom en liten knapp på digitalkameran som heter färgbyte. Gräset blev i alla fall lite grönare, alltid något.Passade på att fota lite byggnader också. I tur och ordning, Rothoffsvillan som ligger i parken, läcker villa som tidigare inhyst ett cafè men som nu om jag är rätt underrättad kommer att göras om till turistbyrå.
Nästa bild är på Faktorimuseet som tydligen hade nyinvigning efter ombyggnad just denna helg, ett besök där kommer det att bli så småningom men just i dag hade jag ingen lust.
Bilden nere till vänster är på fd Vapentekniska museet. Där har nu Eskilstuna ölkultur sina lokaler, ett trevligt ställe med en massa olika ölsorter och även egen tillverkning av öl. Har varit där ett par gånger så jag har väl bara smakat på en bråkdel av sortimentet, men ett besök där kan rekommenderas, dock krävs medlemsskap.
Måste ju även klämma in en bild på det nya Eskilstuna, nybyggda lägenheter på Strandgatan. Läget är väl helt okej och det är ju bra att det byggs nytt också. Men jag tycker att alla dessa nyproduktioner ser så lika ut och har svårt att se något vackert i dom. Men det är ju bättre att bygga bostäder så att folk som vill bo inne i stan kan göra det än att ha tomma fula platser som ingen vill vara på.4 kommentarer:

 1. Tack för titten! Rothoffsparken hade jag aldrig varit i förrän i somras, jag som är uppvuxen i stan och allt. Där finns det mycket smått och gott att titta på.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det finns allt mycket fint i Eskilstuna också! Men visst saknar man alla härliga vårplanteringar! Även om gräset såg grönt ut! /Anette

  SvaraRadera
 3. Grått o trist är väl bara förnamnet på vädret just nu.. din bild med klocktornen var riktigt snygg trots grådiset.. eller kanske var det tack vare.. =).. Kram och ha en bra dag.. Monica

  SvaraRadera
 4. Ja det var verkligen gråtrist här i Stockholm denna dag. Konstigt nog så passade jag också på att fota lite just denna dag. Blir ganska så bra svartvita bilder i just sånt här grått klimat. Fina bilder du har fått till!

  SvaraRadera