tisdag 18 maj 2010

Vår vackra innergård.

Det är just nu så vackert på gården där vi bor. Tänk vilken lycka att få ha en "egen" grön oas mitt i stan. Just nu blommar vackra tulpaner....Två stora underbart vackra häggar doftar fantastiskt.

En ny favorit har jag också fått, en helt underbar vitblommande buske. Har bara bott här i knappt ett år och har inte reagerat nämnvärt över den tidigare så antagligen är den ganska oansenlig när den blommat över. Men nu är den så fin, en sån vill jag ha till landet, någon som vet vad det är?

Mycket vitt är det, men gärna för mig, ett enormt träd med en sky av vita blommor.Och sist men absolut inte minst så blommar det vackra persikoträdet.

Tänk vad man kan längta efter en liten söt och jättegod persika. Hoppas det blir lika god skörd som förra året då det räckte till alla hyresgäster på vår gård.

12 kommentarer:

 1. Åhhhh... Hägg!! Doftar ju så underbart! Här har den inte slagit ut men blir väl snart nu när värmen kommit. Ser ut att vara en riktig oas på er innergård - mysigt! Som sagt - det är så härligt nu!

  Undra om inte det är en Häggmispel, blir så vackra röda blad när den blommat färdigt. Kan användas som buske, träd eller i häck, tål att klippas rejält. Fick en liten planta av Maria Berg i fjol och den blommar med en klase i år :)

  Ha det så gott, kramar ♥

  SvaraRadera
 2. Åhh... mer Hägg... jag ångrar varje vår att vi tog ner den! Men vi hade inget val... Vilken härlig gård ni verkar ha, du får görna visa mer därifrån =)
  HA en fortsatt fin kväll / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Jättefint och häggen blommar nu hos grannen på andra sidan gatan, så jag ser den varje morgon när jag står vid bänken o gör frukost.. härligt med så fin utsikt. Tulpanen var ljuvlig oxå, ääääälskar ju tulpaner.. kram och ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 4. HEJ, JAVISST ÄR DET HÄRLIGT NU:-)

  PS...Busken är en PRAKThäggmispel (amelanchier lamarckii) Det är noga med namnet. De andra häggmisplarna får inte samma fina bladutspring som denna sort....

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt med blommande träd, och doftande sådana dessutom. Häggen är speciell just för att den doftar så gott. Ser att du redan fått svar att det är en Häggmispel - dom är fina (har en själv...). Underbart vacker färg på tulpanen!

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Persika - låter helt underbart...!

  Längtar till häggen slår ut, det är inte mycket som slår den doften i ljusa sommarkvällar.

  Häggmispel av någo slag kanske?

  SvaraRadera
 7. Ljuvlig blomning! Jovisst är det en häggmispel, härlig favorit! Zetas hade dem på mässan :-)

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar gård! Solvarm persika.....:)
  Jag har en jättestor gammal hägg alldeles bredvid verandan på baksidan, ljuvligt! Men det är ännu lång tid kvar innan häggen blommar här uppe hos mig.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Vackert, vackert! Här blommar häggen redan och allt är så långt hunnet, så man undrar hur det blir med ev frostnätter som säkert kommer förr eller senare...hemska tanke!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 10. Ja, visst är det underbart med häggens doft, just nu! Jag njter och njuter. Så mycket persikor? Otroligt!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Superläckert. En persika till varje granne låter ju helt underbart. Och du tar väl ledigt nu mellan hägg och syren?
  Eva

  SvaraRadera
 12. Skulle inte ha ngt emot att ha persika på gården men man kan ju inte få allt *ler*. Har en superstor hägg som vi tyvärr funderar på att ta ner, den går rakt upp i en massa ledningar och står jättefel på tomten. Ibland tvingas man göra mindre roliga saker i trädgården oxå men de år det är häggspinnmal? är det inte roligt att ha den ovanför komposten, det rasar ner larver när man går dit.... Njut av din vackra "trädgård" o ha det underbart!

  SvaraRadera