söndag 26 september 2010

Höst i staden

Tog mig en tidig morgonpromenad i dag, kameran var med för jag tänkte att jag skulle få lite höstliga bilder på morgondimma över staden. Ingen dimma var det men vackra färger bjöds det på i alla fall.

Ännu bjuds det ju också en del godsaker att njuta av.

Det är så skönt att ge sig ut tidigt på helgerna tycker jag. Hela stan ligger tyst och stilla och man möter bara någon enstaka hundägare på promenaden. Och vartefter tiden går så hör man verkligen hur staden vaknar, konstigt nog ett av dom ljud jag verkligen gillar mest.

När jag nästan var hemma så hörde jag att någon tutade i en tuta, undrade vad det var för något men efter en stund så såg jag att hela kajkanten var full av fiskare så det var väl startskottet för en fisketävling. Och det är ju en trevlig höstsysselsättning det också.

Och nappade gjorde det tydligen också.I Eskilstunas vackra planteringar så sprakar det verkligen av höstfärger just nu. Tänker tillbaka på året som gått och konstaterar att i år har vi ju verkligen kunnat njuta av alla årstider, kall vinter med mycket snö, en vacker vår, varm sommar och nu en riktigt härlig höst. Vet inte om man känner av det mer med åren, men visst är det ändå charmen med Sverige, alla dessa härliga skiftningar?Önskar er alla en skön avslutning på helgen.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt det ser ut med en sådan morgonpromenad. Önskar att jag vore lite mer morgonpigg, för jag är smärtsamt medveten om vad jag går miste om...
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  2. Morgonstund har guld i mun'd...den bästa tiden att fota om man orkar upp...ha det..Maria

    SvaraRadera