söndag 21 november 2010

Snön ligger kvar

Det verkar som att vintern tänker stanna här ett tag. Det är fortfarande vitt på backen och snön gör ju faktiskt att det blir lite ljusare också. Helgen har varit grå men ganska skön och i går blev det en dag vid stugan. H passade på att pyssla lite, tanken var nog att det skulle bli en julbock men slutresultatet liknar nog mer en liten julgris tycker jag.Riktigt fin blev den i alla fall, så bock eller inte, den får absolut stå framme och pryda entrén till torpet.

För min del blev det en tur med kameran. Det var ett skönt ljus att fota i, ljust men inte soligt. Tänk att växter och träd kan vara vackra trots att blomningen och grönskan är över sen länge.

Höstastern har fått en värmande mössa.Liksom Temyntan.Björkarna står avlövade men fantastiskt vackra mot den grå himlen.Eken är ju som ni vet ett av mina favoritträd, lika vacker alla årstider.Vår hägg står och njuter av ett snötäckt sörmländskt landskap.Tänk det är bara några månader kvar tills vi får njuta av den härliga doften när häggen blommar....

Till och med några pinnar, en rest av någon blomma som jag inte vet vad det är för sort, är vackra mot den vita snön.För min del kan gärna vintern fortsätta ett tag till. I alla fall om det är riktig vinter och inte bara slask och gegga.

Du glömmer väl inte bort att vara med i min utlottning av det snygga trädgårdsförklädet?

Önskar er alla en riktigt skön vecka.

8 kommentarer:

 1. `Pinnarna kan kanske vara daglilja? Får försöka ta mig till en skog o knycka lite granris.... Har ju tänkt försöka göra en bock!
  Ha´t himla gôrgôtt o hälsa gresa-makarn
  Nina

  SvaraRadera
 2. Ja, det var lite olika stil på din och min julbock. Men man kan låta fantasin flöda.
  Klart jag vill vara med i din utlottning av trädgårdsförkläde.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Så vackert och rogivande i dina bilder idag:)

  SvaraRadera
 4. hihi... julgris... det passar väl bra? Tycker den är jättefin!!!!

  Tack för blänkaren om tävligen, klart jag vill vara med! Ilar snabbt över till det inlägget......

  SvaraRadera
 5. Trots att jag är en riktig trädgårdsnörd så tycker jag som du...är det vinter så ska det vara kallt och ordentligt med snö- Förra året var kanon. Ok kanske lite för mycket snö.
  Ken

  SvaraRadera
 6. ...jag älskar den lilla "julgrisen", sån skulle jag verkligen kunna tänka mig att ha utanför!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag hamnade här via Daggdroppen och vilken fin blogg du har, jag kommer tillbaka!
  Ha det gott, kram
  Agneta

  SvaraRadera
 8. Ja, den var nog lite mer lik en liten julgris - fast fin var den ändå :-) Jag gillar också de där granrisbockarna, men jag köper nog en färdig. Vackra träd, även om man föredrar häggen i blom;-)
  Ha en fin första advents söndag! /kram Anette

  SvaraRadera