söndag 26 september 2010

Höst i staden

Tog mig en tidig morgonpromenad i dag, kameran var med för jag tänkte att jag skulle få lite höstliga bilder på morgondimma över staden. Ingen dimma var det men vackra färger bjöds det på i alla fall.





Ännu bjuds det ju också en del godsaker att njuta av.





Det är så skönt att ge sig ut tidigt på helgerna tycker jag. Hela stan ligger tyst och stilla och man möter bara någon enstaka hundägare på promenaden. Och vartefter tiden går så hör man verkligen hur staden vaknar, konstigt nog ett av dom ljud jag verkligen gillar mest.





När jag nästan var hemma så hörde jag att någon tutade i en tuta, undrade vad det var för något men efter en stund så såg jag att hela kajkanten var full av fiskare så det var väl startskottet för en fisketävling. Och det är ju en trevlig höstsysselsättning det också.





Och nappade gjorde det tydligen också.



I Eskilstunas vackra planteringar så sprakar det verkligen av höstfärger just nu. Tänker tillbaka på året som gått och konstaterar att i år har vi ju verkligen kunnat njuta av alla årstider, kall vinter med mycket snö, en vacker vår, varm sommar och nu en riktigt härlig höst. Vet inte om man känner av det mer med åren, men visst är det ändå charmen med Sverige, alla dessa härliga skiftningar?



Önskar er alla en skön avslutning på helgen.

onsdag 22 september 2010

Hösten är ju inte så dum den heller

Trots att man kan sakna varma dagar i solen, bad och grillning så måste man ju säga att hösten är ganska härlig den också. Eller vad sägs om detta?







Och hösten är ju också rätt kravlös. Inga krav på att man måste sola och bli brun, ha tvättbräda (!?) eller hinna med alla uteserveringar, utan man kan bara gå omkring gömd i stora koftan eller ligga hemma i soffan under filten och mysa av alla levande ljus. Och förresten, vem har sagt att man inte kan fortsätta grilla under både höst och vinter?

måndag 13 september 2010

Fototävling

I dag så var det första dagen på fotoutställningen och tävlingen med temat "Människor och växter i trädgården" på stadsbiblioteket här i Eskilstuna. Det är första gången som jag är med i en fototävling överhuvudtaget så lite pirrigt är det att visa upp sina bilder för allmänheten som också kan rösta på bilderna. Men det är klart, här på bloggen kan ju också vem som helst kika på fotona.
Man kan rösta på bilderna fram till den 30:e september men dom finns kvar på biblioteket för beskådan fram till den 10:e oktober. Så här ser mina bidrag ut.





Nu är det bara att vänta och se vad folk gillar.

söndag 12 september 2010

Ibland har man tur

I går var vi i Strängnäs och fikade på mysiga cafè Grassagården.



Vi diskuterade ett kommande evenemang som vi ska ha där med vår trädgårdsförening framöver. När vi satt där och fikade så kom en vän till Ann-Louise som driver Grassagården in. Vi hade just fått höra att hon har en väldigt vacker trädgård i kvarteret intill cafèet. Efter en stund så frågade hon om vi ville följa med och titta på hennes trädgård. Att vi ville. Vilken vacker miljö med gamla fina hus och trädgårdar. Vi gick in genom en dörr i ett högt plank och där bakom dolde sig en helt underbar oas.



Vildvin som hänger ner över planket, en vacker Magnolia, olika klätterväxter och här och var betongföremål som hon har gjort själv. den här fåtöljen föll i alla fall mig i smaken.





Här står trädgårdsinnehavaren själv intill sina fantastiska Kannor. Vilken glädje att få komma in och njuta av en så vacker miljö, tusen tack för din gästvänlighet.



Kan inte låta bli att visa en härlig liten skylt från trädgården.



Önskar er alla bloggläsare en härlig vecka.