tisdag 27 september 2011

Som vackrast när det är dags för vila

Som jag nämnde i föregående inlägg så åkte pelargonerna in i stugan för vintersömnen häromdagen. Men är det inte märkligt att de börjar blomma som bäst just när det är dags för dem att flytta in?











Vi struntar i att ansa pellisarna nu innan vintern och istället får de en lätt frisering till våren. Rätt eller fel vet jag inte, alla verkar ju ha olika åsikter om hur de ska skötas, men det är detta som funkat bäst för oss. De packas in i stugan där vi har lite grundvärme på, 7-8 grader, när vi inte är där, för att med vedspisens hjälp bli drygt 25 grader när vi övernattar. Vissa får stå vid fönstret medan de som inte får plats där får stå lite mörkare. Låter kanske inte helt optimalt för pelargoner men som sagt det fungerar bra för oss.





Det största problemet under vintern är hur vi själva ska få plats i vår lilla stuga, men efter att vi tagit en stund till att möblera om krukorna på våra ungefär 15 kvadratmeter brukar vi till och med lyckas att få en liten plats över till att sitta och äta på själva också.

Trevlig kväll!!

2 kommentarer:

  1. Visst är det typiskt....min erfarenhet är också att det funkar bäst att ansa pellisarna till våren. Men i år måste jag ge mig på en del innan övervintringen annars får jag inte plats. Värst är en Catolica som jag började stamma upp som stickling förra året, den är nu 170 cm hög, full i blom och knopp och man kan nu kalla den för ett "monsterstort spaljerat pelargonträd". Vet i sjutton hur jag ska göra till vintern, nu står den på golvet i vardagsrummet framför burspråksfönstret tillsammans med en massa chilepeppar och en del andra bautastora pelargoner.....

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det så med många blomster....iallafall i år. De blommar som aldrig förr och det är ju tokigt. Tror att alla gör på sitt sätt med Pellisar och det märks till våren vilka som överlevt:)//Helen

    SvaraRadera