fredag 18 december 2009

Blommig fredag.

Det blir premiär för mig med Blommig fredagstemat på denna bloggen. Har ju tidigare varit med på min trädgårdsblogg men nu när inte den funkar så får man göra det bästa av situationen. Fick en härlig bukett med liljor och nejlikor av mina arbetskamrater. Slutar på min nuvarande arbetsplats vid årsskiftet och blev avtackad lite i förväg i går.Är ju väldigt förtjust i liljor och njuter av att ha såna buketter hemma. Nejlikor har jag däremot haft lite svårt för tidigare men jag börjar faktiskt tycka om dom mer och mer också.Om min mormor hade varit i livet skulle hon ha sagt att det var en riktigt begravningsbukett. Liljor och Nejlikor hörde enligt henne bara hemma på begravningar. Min mormor var en mycket klok kvinna men på den punkten höll jag alltså inte med henne.

Måste väl avsluta lite juligt också. Det får bli en närbild av Amaryllisen som vi har på jobbet.Fler bidrag till Blommig fredag kan man som vanligt hitta på bloggen Roses and stuff .

Får väl också passa på att göra lite reklam. Jag och min man Hasse har startat en trädgårdsgrupp. Grön hand heter den och tanken med den är att det ska bli en grupp där man kan länka till sina (och andras) bloggar och hemsidor, tipsa om olika evenemang samt att ha en grupp där man kan diskutera olika ämnen som intresserar oss trädgårdstokar. Denna grupp ska drivas helt utan kommersiellt syfte, bara för att ha någonstans där vi kan ha trevligt och skoj. Sidan är fortfarande under uppbyggnad och behöver finslipas lite. Men titta gärna in och kom med förslag och ideèr om det är något som behöver ändras eller förbättras.

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig vinterhelg.

11 kommentarer:

 1. Visst är liljor såå vackra..jag älskar dom! Vilken tjusig bild på amaryllisen! Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 2. Lilies are associated with funerals here too - white ones usually. Your flower arrangement is very colourful.
  Have a good weekend.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilka blommor du har!!! Liljor gillar jag också och tyvärr blir det aldrig några i trägdården för baggarna hinner äta upp dem.
  Det där med hundar trodde inte jag att jag skulle gilla. Var livrädd för hundar innan Dessie kom in i familjen och snällare hund får man leta efter.
  jag skall berätta hela historien en annan gång.
  Det var nämligen så att mannen ville ha hund men inte jag.
  Vilken tur att man kan ändra sig.
  Som sagt du skall få höra hela historien en annan gång.
  ha en skön helg
  Annika
  Om du kommer till Skånde är du välkommen

  SvaraRadera
 4. Nu är nog amaryllisens storhetstid.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så skönt för dig o slippa pendla.... de visste vad du ville ha när de köpte blommorna till dig!
  Ska bli kul o se vad det blir av Grön hand :-)
  Beror ju på vad vi gör av den förståss!
  Fick mail från Isak på Trädgårdsblogg idag.... antar det gått ut till alla?
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Jättetjusigt!

  Ha nu en fin och trevlig jul!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Härlig bukett du har fått och även jag är förtjust i liljor, tycker om doften också :)

  Vet ju att du skall börja nytt jobb och har läst att du ser fram emot detta :) Tror det var på en VC? Hoppas du kommer att trivas där :)

  Trevligt initiativ med gröna sidan och numera är jag ju med också :)

  ha nu en skön helg, kram :)

  SvaraRadera
 8. Har inte vi träffats förr;)? Då skrev jag på trädgårdsblogg under "Bebe".
  Fina bilder och begravningar ska väl också vara vackra. Min pappa ville aldrig ha vita blommor. För honom var just DET begravning. Jag älskar vita blommor. Ska absolut kolla in Grön Hand. Låter spännande. Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Snittliljor är ju aldrig fel! Så du slutar jobbet? Hoppas du har något annat på gång. Nu ska jag in och titta på grön hand.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker nejlikaor har fått ett oförskämt dåligt rykte om begravningsblomma. Många nejlikor är fantastiskt fina! Så härmed tycker jag vi skrotar det epitetet! - Fin bukett du fick - liljor är aldrig fel!
  God helg!

  SvaraRadera
 11. Heisann!
  Bilder tatt med macro-objektiv er alltid fascinerende!

  SvaraRadera