söndag 4 juli 2010

Får man ha det så här bra?

Förra årets semester innehöll sammanlagt två dagars sol och resten regn. Jag gnällde ju en del då men det gör jag verkligen inte i år. Sol, sol, sol, filt på gräsmattan, böcker, sommarprat på radion och bara avkoppling. Helt fantastiskt! Är det något som eventuellt saknas så är det just lite regn (blir man aldrig nöjd?). Inte ett regnstänk på flera veckor och nu börjar man se hur vattnet sjunker i brunnen på landet för varje gång man är där. Jag måste väl börja välja vilka växter som ska få en skvätt vatten men jag vill ju ge dom alla en slurk. Jag verkar inte bara ha valt bra semesterveckor vädermässigt utan även blomningsmässigt. Så mycket fint som börjat blomma och mycket står på tur.

Schersminen är så vacker och doften sveper över hela tomten.

Vallmon är i år enkel lila och dubbel vinröd.

Den fina lila blommade väldigt kort tid, efter bara några timmar ser dom ut ungefär så här.Det gäller verkligen att passa på att njuta i stunden.

Paradisbusken blommar som aldrig förr. Även den har ju en ljuvlig doft.

Pelargonerna har så smått börjat blomma, bland annat denna lilla goding.Snart slår dom drygt två meter höga Riddarsporrarna ut.Även rosorna står snart i sin fulla prakt. Favoriten Claire rennesaince hinner nog först i år.Näst på tur står Westerland.Om nu inte Peace är snabb i spurten och hinner före.Det är ju inte bara på tomten det blommar, denna synen möter mig när jag kliver ut från stugan varje morgon.Ja, sämre kan man ju ha det på sin semester.

9 kommentarer:

 1. Underbart! Schersmin skulle jag oxå kunna tänka mig imin trädgård. Hinner inte kolla så nära just nu då jag har ett litet svartvitt troll som hänger mig i hasorna o ska smaka allt. Ska försöka greja lite i trädgården när han somnar. Att ligga i hammocken o läsa böcker fungerar perfekt med en valp, full uppsikt över honom o "storasyster" när de rumsterar om i trädgården och senare när han däckar i skuggan av altanräcket. Härligt!!! Ha en fortsatt bra semester.

  SvaraRadera
 2. Visst får man ha det så bra! Det är vi alla värda efter denna långa vinter! Det slår verkligen ut fort nu och man får gå några små rundor ett par gånger om dagen. Man vill ju inte missa nåt:-)
  Hoppas du får fortsätta njuta av blommor och semester. /Anette

  SvaraRadera
 3. Ohhh, så skönt ni har det:-) Verkligen skönt att du detta år får en stooooor överdos av sol, när det var trist OD på regn förra året....
  Jag har det också sååå skönt, har hemester och lullar runt huset o gör inte många knop. Pysslar, planterar en (till) kruka med lite diverse perenner som blivit över på något jobb.. och baaara njuter:-)
  Ha det fortsatt gott, H.

  SvaraRadera
 4. Härligt att ni tajmade in semester och allra bästa vädret! Klart att det skall njutas fullt ut nu när sommaren är som bäst :) Jag har två veckor kvar men tar vara på helger och kvällar och värmen som är nu - älskar jag!

  Ha det allra bäst, kram :)

  SvaraRadera
 5. Visst får man ha det så bra! Passa på och njut ordenligt för vem vet det försvinner kanske lika fort som det kom (men det får vi inte hoppas) Så mycket fint ni har att njuta av på landet- Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 6. Precis så är bra ska man ha det:)
  Jättefina inspirerande semesterbiler!
  Jag börjar min ledighet imorgon, hoppas fin vädret fortsätter......
  Njut och må så gott!

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder som verkligen bjuder på sommar och mycket för blomsterälskare att njuta av. Paradisbusken ser helt fantastisk ut!
  Trevlig fortsättning på semestern! /Bea

  SvaraRadera
 8. Ja, så där bra får man ha det...... :-) Skönt att få ha semester när vädret är bra. Det är ju som sagt inte alla gånger det blir så.......

  Fortsätt njut i värmen.... :-)

  Ha en fin vecka!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Så underbart!

  Jag blev väldigt förtjust i din lila vallmo! Fördelen med vallmo är ju att den, trots sin alldeles för korta blomning, är fin både som knopp och sedan när den står stolt med sin fina frökapsel.

  Ha en fin fortsättning på semestern!

  SvaraRadera