söndag 28 november 2010

Advent och vintermys

Det är nog helt enkelt så att jag börjar bli vuxen. Jag har nämligen börjat älska vintern och det är till och med så att jag i år ser fram emot julen.



Något hände förra vintern då det äntligen var en "riktig" vinter med mycket snö och riktig kyla. Inga problem med vad man skulle klä på sig, det var långkallingar och vinterkängor (och lite till) varje dag. Inget slask och tö varannan dag som man tidigare blivit van med på vintrarna. Och årets vinter börjar ju riktigt bra tycker jag, redan flera decimeter snö och minusgrader varje dag. Jag bara njuter.



Julen har väl inte heller varit den högtid som jag längtat efter, har nog mest sett den som en tid för stress, jäkt och alldeles för höga förväntningar. Lite så känner jag väl fortfarande men nu kan jag nog även se allt mysigt som julhelgen för med sig. I helgen som gått har det varit julmarknad här i Eskilstuna, jag var ner på stan både i går och i dag och tyckte verkligen att det var riktigt mysigt.



Julmarknadshelgen avslutades med att den stora granen på torget tändes till tonerna av julsånger som framfördes av musikklasserna.



I dag var jag en sväng till stugan, måste ju se till att småfåglarna får lite mat. Förresten är inte alla så små, både Nötskrikan, stora Hackspetten och Skatan var på plats också. Men även herr Domherre kom förbi, det gläder mig mycket.



Härlig närbild va?

Många fler vinterbilder blev det ju förstås också....





En sak verkar vi dock ha glömt i höstas, hängmattan. Äh, den får väl hänga så att man är redo när våren kommer.



Glömde nog förresten också tömma vasen på stolen vid vägen....



Avslutar med en stämningsfull bild av en vacker plantering i stan. Dom tänker till och med på att det ska vara snyggt på vintern. Det gillar jag.



Önskar er alla en härlig avslutning på första advent. Och ni, glöm inte bort min tävling, en vecka kvar till dragningen.

Nu ska jag ta mig en mugg glögg och en pepparkaka med Ingefärsmarmelad på, så smaskigt.

12 kommentarer:

  1. Jisses vad snö du har!! Det är betydligt mer där än här!! Känns lite underligt, faktiskt..:)
    Skulle gärna ta några cm av dig..oroar mig lite denna vinter för mina perenner.. Bara knappt 10 cm "värmande" snötäcke och drygt 20 minus under nätterna..känns som att de kanske inte sover så värst gott denna Boden-vinter!
    Njut nu av glöggen!
    Jag ska göra mig en kopp advents-the! :)
    /Kirsti

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken vacker bild med "vassruggarna" - vid Tingsgården?

    SvaraRadera
  3. Tack Peter! Jodå, vi var på vännernas barndop som samtidigt var adventsgudstjänst, så det var en härlig dag!

    Vilka härliga och stämningsfulla bilder från dig idag. Här har vi också massor av snö:) Just nu känns det härligt, men kvart i sju i morgon vete sjutton...

    SvaraRadera
  4. Trevligt inlägg må jag säga.....Visst är det härligt med riktig vinter, här är det minus 19 ute i skrivande stund:) Jag älskar verkligen den stämningsfulla högtiden vi har framför oss, men känner en klump i magen inför alla "måsten" och alla förväntningar från mig själv och andra....
    Mycket praktiskt med hängmattan må jag säga, bara att slänga sig ner när vårsolen kommer:)
    Torpet ser verkligen fint ut och närbilden...va ska man säga om den????hihi..
    Här blev det ett glas Amarone och en ostbit som omväxling till glöggen.
    Ha en fortsatt skön adventskväll!

    SvaraRadera
  5. Riktigt vintriga och mysiga bilder från en stämningsfull helg.
    Tänk att nu är redan 1:advent här...vad tog hösten vägen?
    Trevlig helg Ken

    SvaraRadera
  6. Vintern ÄR mysig.... bara lite för låååång kanske ;-) Fniss..... hängmattan ser riktigt startberedd ut för vårens ankomst.... Själv har jag en del kvar också under snön..... Bland annat skottkärran med ett lass på väg till komposten....

    Såklart är jag med i din utlottning..... Två lotter tack!

    Ha en toppenvecka!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  7. Om man är vuxen om man njuter av vintern då blir jag nog aldrig vuxen..... men som barn tyckte jag den var jättehärlig o åkte skidor o skridskor ;-) Nu tycker jag det bara är kallt, halt o jobbigt med all snöskottning....
    Förutom när jag sitter inne i värmen o kollar över solgnistrande snöklädda kohagar.... Bara det att solen lyst med sin frånvaro hittills....
    Ha´t himla gôrgôtt i vinterkylan
    Nina

    SvaraRadera
  8. Tack för att du hittade min bloggg... så att jag hittade din! Vackra bilder och trevliga inlägg:) Nu ska jag läsa vidare och kolla mer runt ditt torp!

    Återkommer gärna.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  9. Kan hålla med dig om att det är bättre med snö och kyla än de vintrar som vi brukar ha med slask och regn, men jag är alldeles för frusen för att vilja ha vinter någon längre tid. Förra året var i längsta laget tycker jag. Underbara vinterbilder du visar! Blir lite avis när du visar bild på domherre det är inte ofta som de hittar till vår matstation inte;) Tack för din kommentar på min blogg på så sätt hittade ju jag dig och det är ju alltid trevligt med nya ansikten Ha det gott/Monne:))

    SvaraRadera
  10. Hängmattan ser ju verkligen läcker ut. I'm redy when you are, liksom!
    Denna helgen blev det ingen jul för mig, men hoppas hinna med lite julmarknad på lördag.
    Eva

    SvaraRadera
  11. Gillar också hängmattan! Visst är vintern fin men måste den vara i ett halvår???

    SvaraRadera
  12. Det är därför jag älskar vintern, för att det faktiskt är riktig vinter med snö och kyla!

    Härliga vinterbilder!

    SvaraRadera