söndag 1 maj 2011

Gult

Vem sa att gult är fult? Jag vet att det finns delade meningar i trädgårdsvärlden om gula blommor men ingen kan väl undgå att efter en segdragen lång vinter bli glad över dessa gula skönheter?

Gullvivorna är en av mina personliga favoriter, minns så väl när jag var liten och gick med farmor in i kohagen för att plocka fina buketter. Vissa år var det nyfikna ungtjurar i hagen och dom kunde ju vara ganska närgångna vilket kunde vara lite skrämmande för en liten grabb. Det är betydligt tryggare nu när vi har dom strax utanför dörren vid stugan.

Några gula tulpaner står på tur att slå ut härnäst.Och visst är det väl så att det är det gula som gör så att man faller för många penséer?För att inte tala om denna goding. Hur kul hade den varit om den var helt vit?Min åsikt är i alla fall tydlig, gult är inte fult.

8 kommentarer:

 1. Nej gult är verkligen inte fult... o så många nyanser det finns... solgult, gulvitt, gröngult.... O vad vore våren utan alla gula blommor... för o inte tala om hösten ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Gult är verkligen inte fult....i synnerhet vid den här tiden när vi genomlidit en fruktansvärd lång och färglös vinter....vintervitt är banne mig ingen trevlig färg!

  SvaraRadera
 3. nej gult är verkligen inte fult, påverkar oss positivt dessutom så blommor kan ju knappast ha en bättre färg, särskilt nu på våren, eller hur!

  SvaraRadera
 4. Näpp, gular är inte fult, det är fint om våren med fina påskliljor som du fint visar upp på bild, forstythia och vivor. I fjol köpte jag Gulsippor på Lisebergs trädgårdsdagar och de är så fina nu :)

  Ha det bäst, kram ♥

  SvaraRadera
 5. NÄÄÄ, Gula blommor lyser som små solar i trädgården.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker om gula blommor. De lyser upp och gör mig glad så det där med "gult är fult" stämmer inte.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 7. Näe, gult är finfint...
  Tack för din fina länkning, lycka till i utlottningen!
  Kramkram H.

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Håller med dig helt och i min gul-orange rabatt ska det in lite vita plantor så småningom, så man ser de gula nyanserna tydligare. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera