söndag 30 januari 2011

Inte riktigt ännu men snart så...

Förra inlägget handlade om vårtecken inomhus så idag får jag väl rikta in mig på det som händer ute. För nu när snömängden så sakteliga minskar och marken börjar anas intill husväggen så visar sig ju också små små tecken på att vi går mot våren.

Digitalisplantan ser ut att längta tills värmen kommer...



Den lilla Penséen är inte sämre och tänker nog blomma lite före dom andra.



Jättevallmon som tidigare aldrig blommat hos oss funderar på hur den ska göra i år.



Snart kan man i alla fall börja fundera på att ta med sig en filt och sätta sig invid husväggen och njuta av vårsolen.



Men som sagt ännu är det väl några veckor kvar och fram tills det är dags så får man väl fortsätta att njuta av den vackra vintern.



Njuta tänker jag också göra av det som fanns i detta paketet som kom i veckan.



Nämligen det här fina kokboksstället som jag vann i en utlottning hos Hemtrevligt Ute & Inne .





Tack så mycket Gittan.

Nu ska jag ut och njuta av sol och takdropp. Önskar er alla en fin avslutning på helgen.

fredag 21 januari 2011

Våren är här!!!

Starten har gått. Dom vackra Irisarna får inleda. Nu är det väl bara att köra på inför våren?







Krokusarna väntar till Irisen är klar, sen ska dom också visa att det snart är vår.



Nu skippar vi vintern och fixar vår tycker jag. Ja, vi får väl förstås göra det inomhus ett tag först antar jag.

Trevlig helg!

måndag 17 januari 2011

Födelsedagsblommor

Tänk vilken härlig tid det är att fylla år i januari (så fick jag det sagt också...). Finns det något mer underbart än att få vackra krispiga tulpanbuketter i olika färger?





Och ni som känner mig vet ju att jag vid det här laget har tagit hundratals närbilder också...









Fick också en vacker Primula i en urläcker papperskruka med mönster av Ulrika Hydman Vallien.





Mina vänner verkar väl känna mig ganska väl. Fick också detta lilla "vårkit" med härliga vårlökar, blomsterfrön (Paradisblomster), namnetiketter och en tablettask ;-).



Tack alla fina vänner för uppvaktning av olika slag. Nu ska jag gå och lägga mig, ett år klokare.

tisdag 11 januari 2011

Blomsterinspiration från Norge

Nej hörrni, med risk för att göra några av er besvikna så skippar jag faktiskt modebloggandet. Det hade nog blivit lite trist att läsa om sånt som var "inne" för en så där tre år sen. För det är ungefär så lång tid det brukar ta för mig innan jag vänjer mig vid olika trender. Kanske är det ett ålderstecken, men det struntar jag i. Nej, det är nog som så att jag ska fortsätta med trädgårds-, växt- och blomsterbloggande trots allt. Även där kan det nog vara så att jag är lite "sent" ute men vad gör väl det. Jag är hopplöst otrendig men är glad att jag i alla fall har förmågan att njuta av det som är vackert (och det händer att faktiskt att jag även tycker att trendiga saker är vackra...).

Något som var väldigt vackert i både ord och bild var en bok som min svägerska hade hemma. Nämligen "På livet lös, en blomsterhandlers bekännelser" av Finn Schöll. En härlig bok där han berättar om sitt liv och sin kärlek till växter och blommor.



Som av en händelse så bor hon inte så långt ifrån en av hans blomsterbutiker i Oslo. En riktigt fin liten butik med en massa vackra blommor.





Kunde inte låta bli att även fota blivande kistdekorationer.



En av tjejerna i butiken höll på att göra i ordning helt fantastiskt vackra bordsdekorationer. Dom var verkligen i min smak.



Dom hade helt otroligt snygga stora taklampor i butiken (helt nya, så dom är säkert lite trendiga...). Första bilden är syns det inte så tydligt men på andra bilden ser man tydligare det vackra mönstret.





Även utanför entrén var det prydligt. Måste vara ett himla kånkande vid öppning och stängning förstås men snyggt var det.



Har du vägarna förbi Majorstua i Oslo så kan jag verkligen rekommendera ett besök i den här blomsterbutiken, jag tror inte att du blir besviken.

En riktigt fin fortsättning på veckan önskar jag er alla.

söndag 9 januari 2011

Nygammalt

Från att ha varit en renodlad trädgårdsblogg så har jag ju nu även testat på att göra några inlägg på resebloggstemat så nu är det väl dags för lite inredning också?

Jag måste ju visa vad vi fått. Först ut är den lilla krukan och ljushållarna i metall som vi fick med från svägerskan i Oslo. Hon ska flytta utomlands och håller nu på att rensa ur förråden. Jag kan säga att bilen var ganska välfylld på väg hem därifrån. Krukan fylldes med lite Våreld (för så måste den väl heta så här års?) och vips så fick vi lite vårkänsla här hemma.



Det andra kapet gjordes till stugan på landet. Landetgrannarna ska flytta därifrån och då skulle denna fina byrå och två stolar lämnas kvar. Det tyckte vi verkade lite onödigt så H frågade om inte vi kunde få ta dom istället, och det fick vi gärna. Stugan är ju inte jättestor precis, bara knappt 20 kvm, så det börjar ju bli lite trångt nu men när dom nya möblerna ställdes på plats kändes det verkligen bra. Men med våningssäng, två fåtöljer med fotpall, matbord med plats för tre och nu två byråer så kanske vi måste börja sätta stopp snart. Vi ska ju få plats själva också. Men finns det hjärterum....



Nej det får nog vara allt på inredningstemat. Funderar på nästa inlägg, kanske modebloggarna får passa sig....

lördag 8 januari 2011

Nyår på västkusten

Jag hade ju tänkt mig att min jul- och nyårsledighet skulle leda till en massa bloggande men så blev det ju inte riktigt... Istället blev det en riktig bloggpaus och mycket välbehövlig omladdning av batterierna. Vi åkte till västkusten och stannade där en dryg vecka. Tänk vad jag gillar även den delen av Sverige. Så vackert på sommaren men minst lika fint nu på vintern. Vädret var väl ganska omväxlande kan man säga, allt från vårkänslor med hjälp av värmande sol och takdropp till kraftigt snöfall och hård vind. Då det för tillfället inte händer så mycket i trädgården så får ni hålla tillgodo med bilder på fantastisk västkustmiljö.

Underbart vackra Fjällbacka där vi, trots ett visst motstånd från mig, tog oss upp på berget. Vilken tur ibland att man har envisa pådrivare med sig, för utsikten däruppe går ju inte av för hackor.







Vi bodde på Öddö strax utanför Strömstad och även där finns ju härlig natur inpå knuten.





Båtbryggan njuter nog lite av vinterlugnet. Sommartid är det ju lite mer aktivitet där än så här års.



Även Strömstad slumrar och hämtar nya krafter inför sommarens aktiviteter. Detta lugn som infinner sig så här års tilltalar i alla fall mig mycket.





En dag blev det en tur till Trollhättan för att hälsa på goda vänner. Vi tog en härlig promenad vid slussarna. Det var inte helt lätt att ta sig fram överallt då inte alla vägar och trappor var snöröjda, men har man äventyrliga vänner så ser man möjligheter istället för svårigheter och vips är man ute och pulsar på hala och branta skogsstigar istället. Och det går ju det också.....













Många väljer att åka till Thailand och andra varma länder så här års men det har faktiskt jag ingen längtan alls efter. Jag trivs så bra här hemma i Sverige och njuter av allt fint som vårt vackra land har att erbjuda. Efter denna härliga resa så är jag nu reda att möta det nya året med alla utmaningar som det bjuder på.

Önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året.