lördag 8 januari 2011

Nyår på västkusten

Jag hade ju tänkt mig att min jul- och nyårsledighet skulle leda till en massa bloggande men så blev det ju inte riktigt... Istället blev det en riktig bloggpaus och mycket välbehövlig omladdning av batterierna. Vi åkte till västkusten och stannade där en dryg vecka. Tänk vad jag gillar även den delen av Sverige. Så vackert på sommaren men minst lika fint nu på vintern. Vädret var väl ganska omväxlande kan man säga, allt från vårkänslor med hjälp av värmande sol och takdropp till kraftigt snöfall och hård vind. Då det för tillfället inte händer så mycket i trädgården så får ni hålla tillgodo med bilder på fantastisk västkustmiljö.

Underbart vackra Fjällbacka där vi, trots ett visst motstånd från mig, tog oss upp på berget. Vilken tur ibland att man har envisa pådrivare med sig, för utsikten däruppe går ju inte av för hackor.Vi bodde på Öddö strax utanför Strömstad och även där finns ju härlig natur inpå knuten.

Båtbryggan njuter nog lite av vinterlugnet. Sommartid är det ju lite mer aktivitet där än så här års.Även Strömstad slumrar och hämtar nya krafter inför sommarens aktiviteter. Detta lugn som infinner sig så här års tilltalar i alla fall mig mycket.

En dag blev det en tur till Trollhättan för att hälsa på goda vänner. Vi tog en härlig promenad vid slussarna. Det var inte helt lätt att ta sig fram överallt då inte alla vägar och trappor var snöröjda, men har man äventyrliga vänner så ser man möjligheter istället för svårigheter och vips är man ute och pulsar på hala och branta skogsstigar istället. Och det går ju det också.....

Många väljer att åka till Thailand och andra varma länder så här års men det har faktiskt jag ingen längtan alls efter. Jag trivs så bra här hemma i Sverige och njuter av allt fint som vårt vackra land har att erbjuda. Efter denna härliga resa så är jag nu reda att möta det nya året med alla utmaningar som det bjuder på.

Önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året.

8 kommentarer:

 1. Att det var en fantastisl resa lyser i dina bilder..den där med slussportarna halvöppna..super..önskar dej tillbaka..en härlig start på 2011..Maria

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Vackra bilder men nog drar vi till varma breddgrader när man blir dagledig iallafall "ler". För vintern är så jädrans lång så man hinner njuta av den ändå om man skulle vara borta några månader, som jag hoppas få bli om några år. Men njut du i kylan så flanerar jag på stranden och doppar tårna i sanden. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 3. Sverige är så vackert,men ibland är det skönt med lite sol å värme//maggan

  SvaraRadera
 4. Visst är det vackert även på vintern! Blir allt avis när jag ser vyn över fjällbacka. Vi har vår stuga tillvänster om den udden som sticker ut, till vänster i bilden, i närheten av campingen i fjällbacka.
  Nä - vi kom aldrig iväg, tyckte det var lite läskigt väglag och vägen fram till stugan är inte skottad.
  Men ni har haft det härligt kan jag tro, mysigt med nyår vid havet :)

  Ha det så gott, kram ♥

  SvaraRadera
 5. Det verkar så mysigt där! Dina bilder är jättefina!

  SvaraRadera
 6. Oj så vackra bilder! Ser ut som du varit på en riktigt trevlig resa! Nog för att det är härligt att resa till värmen men i år har vi haft en härlig vinter här hemma i
  Sverige!

  Ha en fin dag!

  Kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra bilder du delar med dig av! Skönt för en strandad val som jag ;0) att få njuta av naturen även om jag inte kommer ut i den själv just nu... Ska bli så befriande med vår!!!!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 8. Hej! Va kul att du hittade mig så att jag kunde hitta dig! :) Jättefina bilder du bjuder på.
  Nu ska jag kika runt lite till hos dig.
  Hälsar,
  Anna-Karin

  SvaraRadera