onsdag 24 mars 2010

Jag är nog inte riktigt riktig ändå...

Först så gnäller jag över allt jobb med alla småplantor och sen blir jag alldeles överlycklig och nästan lite knäsvag när det ser ut så här i några nya krukor.I dag har nämligen Klockrankorna börja gro. Man kan bli lyrisk för mindre. Men efter ett tag börjar jag då undra vart jag ska göra av dom här små skönheterna när dom börjar växa till sig. Men det får väl bli ett senare problem, nu är jag bara glad över att det spirar i krukorna.

Glad blev jag också när jag läste en tidning som jag aldrig sett förr, Bättre hem heter den och ges ut av Bolist.Ja, tidningen var helt okej med blandade tips, om allt från tak till gräsmattor. Men det som gjorde mig jätteglad var när jag läste en artikel av Eva Robild (med bloggen Med fingrarna i (j)orden).Hon skriver där om att man måste sluta se trädgårdens arbete som ett måste och strunta i grannarnas "krav" och istället se trädgården som något man gör för sin egen skull. Något som jag tog till mig direkt är att, som hon skriver, det är okej att ha det "lite lurvigt i hörnen", om dom ställen i trädgården som inte är så där alldeles perfekta (vad nu perfekt betyder i trädgårdssammanhang).

Tack Eva för en härlig artikel. Jag delar absolut din filosofi. Vår trädgård på landet har vi som en återhämtningsplats, jag planterar och rensar för mitt eget välmående, om sen någon annan uppskattar det man gör så är det ju bara en härlig bonus.
Nu längtar jag tills jag får slänga mig över Evas och Annika Christensens bok "En Lisa för själen", om trädgårdens läkande effekt.

8 kommentarer:

 1. Låter som en artikel för mig oxå.... Har försökt så klockranka två gånger men inte lyckats få dem att gro så nu struntar jag i det och kör på något nytt. Har två nya tomatsorter, en flerfärgad chilli och vit och blå ballongblomma (naturligtvis) och alla börjar de få trångt om fötterna och vill ha egna krukor. Tänk att lite vatten och kärlek kan ge sådan glädje!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för kommentar hos mig. Ja, bloggvärlden är fylld av mysiga trädgårdsbloggar, går ej att överblicka alla. Som du förstår är jag besatt av rosor, men gillar trädgård i stort. Jag läser nu Evas och Annikas nya bok.
  Hälsningar Inger

  SvaraRadera
 3. Lite tokig är vi nog alla på ett eller annat sätt "ler" Jag delar också Evas filosofi. Had ene granne som ifrågasatte hur vi skötte vår trädgård för ett par år sedan och det svar han fick var nog inte riktigt det han förväntat sig. Jag sa, det bästa med att ha en trädgård är att var och en sgör so mden vill på sin sida häcken! Boken lusläste jag och rekommenderar den varmt! Hoppas solen lyser hos er också idag / kram gittan

  SvaraRadera
 4. Visst blir man lycklig när det gror! Det låter som en artikel för mig! Ska försöka köpa boken när jag är på Älvsjömässan!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Jag har läst Bolisttidningen någon gång, men jag kommer inte ihåg hur jag fick tag på den?
  Deras bok står på min önskelista!

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du läst artikeln i Bolist. Jag får be dem skicka ett ex till mig också så att jag kan se hur det blev. Tack för att du tog med det i bloggen! Vad skulle man göra utan alla goa bloggvänner?
  Och våndan över frösådder delar vi - jobb, jobb, jobb men också härligt, härligt härligt!
  Eva

  SvaraRadera
 7. Min trädgård är min o där har jag det som passar mig.!!! Det viktigaste är ju att man ska må bra av den o hinna njuta i den. Jag tycker att man mer o mer förstår att vi som gillar trädgård har den för just vårt eget välbefinnande??
  Ha de gott med Dina groddar-plantor o snart färdiga blommor
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 8. Håller fullständigt med dig, en trädgård är till för välmående...inte för måsten!
  Har idag fått En lisa för själen av Annika, kvällsmyset är givet...Boken och ett glas rött, sen kan ogräset växa bäst det vill! ;o)
  Ha en finfin helg,
  Lydia

  SvaraRadera