måndag 9 augusti 2010

Tusen trädgårdar och en tyst.

Vilken trädgårdshelg! Bara en massa njutning av härliga miljöer och vackra trädgårdar. Det började i lördags med en helt magisk kväll på Äppelgården. Vingåkers trädgårdsvänner hade sina trädgårdsdagar förra veckan med olika evenemang, och ett av dom var "Tyst trädgård" på lördagskvällen.
Helt tyst var det ju verkligen inte men inte desto mindre mysigt. Marschaller och levande ljus, en mexikansk slagverkare som spelade på något som liknade två hopsatta wokpannor men som gav ifrån sig ett underbart mjukt ljud som passade så bra i denna trädgårdskväll.En bit bort satt en violinist, spelade vackert och läste små berättelser.


Inne i en kåta bjöds det på lokala skrönor, även om man som jag inte är särskilt hemma i bygden så var det så spännande och medryckande att lyssna på detta. Mycket folk var det denna kväll, kan tänka mig någonstans mellan 100-150 personer, så det var länge fullt inne i det fina orangeriet där det serverades fika. Så i väntan på fikat gick vi till lägerelden och lyssnade till Sörens berättelser om Dan Andersson.Vilken inlevelse, man kunde verkligen känna och se miljöerna och personerna som han berättade om. Jag hade inte så mycket kunskap om Dan Andersson innan denna kväll men jag blev väldigt nyfiken på denna person. Vi satt där länge under våra paraplyer och bara njöt.

Det blev inte så många foton denna vackra (trots regnet...) kväll, jag ville inte bryta "magin" genom att fota med blixt. Några foton blev det innan mörkret föll i alla fall.Söndagen ägnades åt två av landets "Tusen trädgårdar". Båda finns i Eskilstuna, den första var koloniträdgårdsföreningen Linnea och den andra var Sehlins underbara trädgård. Men mer om allt detta vackra får det bli i ett kommande inlägg.

2 kommentarer:

  1. Vilken kväll! Kul arrangemang.....

    Ser fram emot bilderna från de andra besöken också....
    kram Charlotte

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig och intressant kväll!

    SvaraRadera