tisdag 10 augusti 2010

Två av tusen.

Efter lördagens mysiga kväll så fortsatte även söndagen i trädgårdens tecken. Vi besökte två trädgårdar som var med i "Tusen trädgårdar", helt olika men båda vackra på sitt sätt. Den första var väl egentligen flera trädgårdar i en, koloniträdgårdsföreningen Linnea.Så härligt att gå omkring och se alla olika stugor och odlingslotter. Vissa verkar enbart ha lotten som rekreation och vila, lite härligt vildvuxet. Andra har varenda strå klippt i "rätt" höjd och har tänkt igenom varje planta noggrant.Stugor med alla möjliga olika utföranden, vissa har byggt på höjden, andra satsar på verandor och altaner. Många har förstås byggt växthus, antingen färdigköpta eller hopsatta av gamla fönster och brädor.

En fantastiskt mysig blandning där det finns något för varje smak. Så roligt att få komma in och vandra runt och titta på allt detta.

Dagens andra trädgård har jag varit i flera gånger tidigare, nämligen hos Solveig och Börje Sehlin. Denna trädgård tycker jag är en riktig pärla. Redan när man kommer in i den vackra trädgården så känner man lugnet.

En vacker blandning av blommande växter, träd och buskar. Kul att få se trädgården även så här på sensommaren, tidigare har jag bara varit där på försommaren. Så här års framträder formen på trädgården på ett annat sätt än när det blommar överallt.Jag gillar verkligen att trädgården är så naturlig, även fast man förstår att det ligger väldigt många timmars slit bakom så känns den inte så där tillrättalagd som jag tycker att det lätt kan bli i en del trädgårdar som öppnas för allmänheten.

Många olika rum finns i denna trädgård, längst in under höga ekar så finns en rofylld vacker lund. Där tyckte H. att det kändes som att man kommit till Sofiero i en mycket mindre skala. Ett ganska okej utlåtande va?Sittplatser finns det på många ställen i trädgården, man kan sitta ner och njuta av allt det vackra både här och där.Trots att Solveig tyckte att det var dåligt med blomning nu så fanns det ju några guldkorn. Dom här fantastiska liljorna var ju bara för läckra.En del andra blommande växter fanns det ju också.

Det här skulle kunna fortsätta hur länge som helst men nu får det räcka med trädgårdsgull för i dag.
Hoppas ni alla får en härlig kväll och glöm inte bort att njuta av att det fortfarande är sommar.

5 kommentarer:

 1. Tack för underbar visning av underbara trädgårdar.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Åh, tack för denna underbara visning! Ingenting är så inspirerande som kolonilotter och koloniträdgårdar. En sådan brokig form av odlarglädje finner man inte någon annanstans:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Trevligt med läsning om vackra trädgårdar :) Koloniträdgårdar ligger mig varmt om hjärtat, små, gulliga och personliga. Där jag jobbade förut, fanns det i närheten ett koloniområde som jag ibland promenerade runt på - lagom lunchpromenad :)

  Gillar också "tyst trädgård" som du berättar om, måste varit en upplevelse.

  Nu är det min sista semestervecka och jag är vid stugan och havet och det är så himla skönt. Det regnar just nu men det gör inget :) Det är fortfarande många semesterfirare kvar i fjällbacka men om någon vecka kommer det vara alldeles tomt.... hösten närmare sig.

  Ha en skön dag :)

  SvaraRadera
 4. Tack för alla fina bilder, mycket inspiration rinner till :) / Nettan

  SvaraRadera