tisdag 11 januari 2011

Blomsterinspiration från Norge

Nej hörrni, med risk för att göra några av er besvikna så skippar jag faktiskt modebloggandet. Det hade nog blivit lite trist att läsa om sånt som var "inne" för en så där tre år sen. För det är ungefär så lång tid det brukar ta för mig innan jag vänjer mig vid olika trender. Kanske är det ett ålderstecken, men det struntar jag i. Nej, det är nog som så att jag ska fortsätta med trädgårds-, växt- och blomsterbloggande trots allt. Även där kan det nog vara så att jag är lite "sent" ute men vad gör väl det. Jag är hopplöst otrendig men är glad att jag i alla fall har förmågan att njuta av det som är vackert (och det händer att faktiskt att jag även tycker att trendiga saker är vackra...).

Något som var väldigt vackert i både ord och bild var en bok som min svägerska hade hemma. Nämligen "På livet lös, en blomsterhandlers bekännelser" av Finn Schöll. En härlig bok där han berättar om sitt liv och sin kärlek till växter och blommor.



Som av en händelse så bor hon inte så långt ifrån en av hans blomsterbutiker i Oslo. En riktigt fin liten butik med en massa vackra blommor.





Kunde inte låta bli att även fota blivande kistdekorationer.



En av tjejerna i butiken höll på att göra i ordning helt fantastiskt vackra bordsdekorationer. Dom var verkligen i min smak.



Dom hade helt otroligt snygga stora taklampor i butiken (helt nya, så dom är säkert lite trendiga...). Första bilden är syns det inte så tydligt men på andra bilden ser man tydligare det vackra mönstret.





Även utanför entrén var det prydligt. Måste vara ett himla kånkande vid öppning och stängning förstås men snyggt var det.



Har du vägarna förbi Majorstua i Oslo så kan jag verkligen rekommendera ett besök i den här blomsterbutiken, jag tror inte att du blir besviken.

En riktigt fin fortsättning på veckan önskar jag er alla.

11 kommentarer:

  1. Det är faktiskt skönt ibland att man blivit äldre (för gammal blir man ju aldrig) så man inte bryr sig så mycket. Dessutom så har man ju med åren skaffat sig en egen stil, både när det gäller mode, inredning och trädgård!
    Underbar blomaffär! Jag är extremt petig när det gäller inköp av blommor och just nu blev det lite besvärligt eftersom vi har en kompis som begravs på fredag i Stockholm - och här sitter vi.
    Kunde inte heller utnyttja Interflora, för då vet man aldrig hur blommorna ser ut när dom kommer fram. Till slut hittade jag en blomsteraffär där jag har köpt enormt vackra uppsättningar tidigare, så jag ringde direkt och berättade om mina önskemål - vilket dom skulle fixa. Skönt!

    SvaraRadera
  2. Har inte heller riktigt fattat det där med modebloggandet.. är alldeles otrendig på det viset... :) Håller mig till trädgårdstrender istället... ;)Vilken jättefin butik du visar. Gillade verkligen lampan och de inslagna hyasinterna.
    Hihi.. ja, men visst är det svårt att hålla sig från fröerna... :) Det värsta är att det blir så mycket man vill ha när man väl börjar... :) Om du beställer rosenskära och dessutom är sugen på vita, fyllda så kan vi gärna dela fröer. Då får vi två sorter till priset av en.. ;)
    Kram,
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Modebloggande!? Har jag missat något??? ;-) Åh vilken härlig butik det verkar vara!!!! Och hur snygg var inte den där lampan!!!!!! Hyacintknippena gillade jag också mycket....

    Kram, kram.....
    /Charlotte

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Jag skulle önska att jag kunde få till en rund krans, om bara som en stomme. Trendig kommer man nog aldrig att bli, men vem orkar hänga med. Något jag skulle önska är att slippa se killarslen och när vi var i New York i våras var trenden bruten, men det dröjer väl ett tag innan byxlinningen hasas upp även här i Sverige, för vi ligger ju lite efter landet "over their". Hoppas inte du har tagit efter modet för i såna fall, ta ett kort så får du ett gott skratt om några år när du ser din profil "ler". Så tokigt det ser ut när baken hänger i knävecken, men en annan får sig ju träna smilebanden. Ha det gott, Karina.

    SvaraRadera
  5. Hej!Kul att du tog en titt hos mig!Så du var en av alla som var inne den dan jag skrev om Hannu!Har väl aldrig haft så många besökare på bloggen förrut!Kul var det.Så du är jobbarkompis med ''bästa grannen'' :-)där ser man.O vet du att hon snart blir trädgårdsnörd fasst det vet hon inte om än ha ha.Fråga om hon planterat alla skottkärror med växter hon fick i höstas... ;-)
    stackarn jag tror bävade varje dag hon kom hem.Varje gång hon tömt en skottkärra stod där en ny när hon kom hem fniss.Jag får titta in hos dig igen!
    Hej så länge!

    SvaraRadera
  6. Jag blir trendig typ vart femte år när det blir trendigt med jeansjacka igen:)
    I Majorstuen har jag varit många gånger, skulle kunna skriva en hel A4 om alla fina minnen där. Dottern har bott i Oslo, i "Slemdalen" massor av år...
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Fniss...modebloggande, även jag avstår från den biten :)
    Men, däremot lockas nyheter i frö-världen!
    Fina bilder!
    Ha en fin helg! /Bea

    SvaraRadera
  8. Hej Peter!
    Tack för dina fina hälsningar. Äntligen kom jag hit till dig... vad många härliga bloggare det finns eller hur?
    Verkar som en fin bok kul med historier om människor som brinner för växter.
    Mode... inget för mig heller.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  9. For en herlig butikk du har vært i og nydelige bilder du deler.
    Ha en fortsatt fin søndag.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  10. Oj så många fina arrangemang!

    SvaraRadera
  11. Hörde av min älskade dotter att hon har fått en äldre arbetskamrat idag.Det tror jag är nyttigt för henne.
    Hoppas att Du/Ni har en underbar dag!

    Jag kanske skulle sagt "GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN" också, men man kan inte komma ihåg allt vid min aktningsvärda ålder! Kraaaaaaaaaaam

    SvaraRadera