tisdag 15 mars 2011

Pelargontanten har vaknat till liv

Jag struntar i att jag egentligen har fel kön för epitetet "Pelargontant", jag trivs verkligen med att kalla mig för det. Jag tycker att det låter snällt och tryggt på något sätt. Och så här års vaknar ju verkligen Pelargontanten i mig.Nu är det ju dags för dom som överlevt vintern att vakna till på riktigt. Jag hade en riktigt härlig pellisdag igår med lite ansning och omvårdnad. Eftersom det är flera doftisar så var det en härlig doft i stugan en lång stund senare. Den stora är en Dr. Westerlund och sen anas både Dr. Livingstone och min favorit Tomentosum. I bakgrunden står mina riktiga tantpellisar som jag inte ens vet namnet på, men det spelar ingen roll när dom bjuder på en sån här prakt.

Min lilla pelargonsamling utökades en liten aning på Rum & Trädgårdmässan i helgen. Där inhandlades en doftpelargon till, "Prince of orange" med en härlig doft av apelsin, och så "First yellow" en gul skönhet med knallröda ståndare.

Det ska bli spännande att se hur dom tar sig framöver. En härlig tid med mycket pelargonnjutning ligger framför oss nu, och njuta det tänker jag göra som den Pelargontant jag är.

8 kommentarer:

 1. "ler" självklart får du vara en pelargontant även om du är man! I mig bor det ingen pellistant men däremot en fuchiakäring och hon har vaknat hon med. I källaren under lysrören står 8 nya små fuchia-sticklingar på tillväxt - visst är det en underbart härlig tid nu / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Jättefina pellisar! Själv har jag en hatkärlek till dom. Varje år så intalar jag mig att jag inte ska ha några - och varje år köper jag nya!
  Därför tänkte jag spara dom tre bästa, två ljuslila i en härlig nyans och så en vit minipellis jag fick som tack för ett trädgårdsbesök av en förening (jag valde den själv).
  Men...en av dom lila har dött och dom andra ser inte så där jättekul ut efter nedklippningen. Får se hur det går.

  SvaraRadera
 3. Ja du må vara en pelargontant men ack vad härliga dessa blommor är. Du är i gott sällskap av en " tant" till...Lasse Anrell:)
  / Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Hej roliga och underbara du!
  Visst är de underbara att dona med.
  Jag har beställt hem jord till mina så nästa vecka blir det pelargonvårdsdagar.
  Ha det gott
  Annika
  Kommer ni till Nordiska i år?

  SvaraRadera
 5. Åhh vilka härliga och inspirerande bilder! Jag gillar också pelargoner!! Är sugen på att börja fröa nu inför sommarlådorna, har inte gjort det på flera år, har istället köpt dyra plantor på plantskolan.

  Och tusen tack för så jättefin kommentar hos mig, blev jätteglad :))

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Klart att du kan titulera dig pelargontant men den turen med övervintrade plantor. Men vad ska man kalla en annan som hittills aldrig lyckats övervintra dem......Jo Dr. Westerlund står vacker inomhus åretrunt för den doftar en sån doft som jag klarar av. Bara väntar på Odla.nu och deras erbjudande sen blir det nog några sticklingar där man finner dem. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 7. Hej igen
  Idag har jag sett en känd bloggar i AoT nr 6 som kommer lite längre fram men alla som har jobbat med den fick den idag.
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 8. Wow, your geraniums are so lovely. I especially like the white one.

  SvaraRadera