söndag 9 oktober 2011

Första frosten

I natt var det då dags för årets första frost. Men det gjorde ju inte så mycket eftersom det mesta av utomhusjobbet inför hösten var fixat igår.Och vaknar man till en sån härlig morgon med ett fantastiskt ljus över fälten kan man väl inte annat än att gilla hösten?

Dagen fortsatte med en liten sväng i svampskogen och så fick rosorna varmt om fötterna med hjälp av granris och lite löv. Förra året hanns det inte med innan snön kom så vi såg till att vara ute i god tid i år.

Kan inte låta bli att visa ytterligare en bild på den underbara höstanemonen som redan blommat i flera månader och det verkar som att den bara tänker fortsätta med det, och gärna för mig....Skulle det mot förmodan bli frost även i natt så kommer det att vara isbana ute i morgon för just nu öser regnet ner utanför fönstret. Hoppas att höststormarna håller sig borta ett tag i alla fall för i morgon ska jag ut på Ålands hav med jobbet.

Hoppas ni alla får en fin söndagskväll.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är faktiskt ngt särskilt med dessa vackra höstmorgnar och ljuset.
  Hoppas du slipper isbana i morgon!
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 2. Ser att din höstdag varit finare och skönare än min. Anemonen är så otroligt söt, man får vara tacksam för allt som blommar nu. Hos mig är det oktoberstormhatten som sprider glädje i rabatten.

  Ha en trevlig tur med jobbet!

  SvaraRadera
 3. Hösten är vacker även om den är fylld av vemod, för nu är odlar-säsongen slut för i år.
  Välkommen till nattfrost-klubben, hos oss i norr har det varit otäck nattfrost flera gånger nu. Nästan allt har vissnat i trädgården.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Ja en sådan morgon är det härligt, här är det aldrig klart i tid på hösten... tidsoptimist förmodligen.. men det blir ju vinter i allafall.
  Man gläds extra mycket åt de blommor som trotsar vädret och förgyller trädgården en liten stund till. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ähum... Rosorna var det ja! Hade glömt det. Kanske hinner med det också...

  Hoppas trippen på Ålands hav var trevlig!

  Ha de! :)

  SvaraRadera
 6. Jeg kom lige forbi din blog.
  Rigtig smukke billeder.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera