måndag 27 december 2010

Decemberblommor

Mina orkidéer har på sista tiden verkligen inte varit någon vacker syn. Men just nu så har det kommit två stänglar med knopp på den ena och på julafton så slog den andra så lägligt ut sin första blomma.Blek och vacker är den. Jag tycker verkligen att oblommande orkidéer är väldigt trista men när dom nu börjar blomma på nytt så är jag glad över att jag ändå stod ut och sparade dom.

Även blommor som kanske mer förknippas med sommaren blommar just nu. Kärleksörten som fortfarande står i en vas med vatten verkar tycka att vi behöver piggas upp lite.Och chiliplantan "Peruvian purple" har fått ett tokryck, skjuter massor av skott och blommar som bara den.Jag vann denna planta i ett växtlotteri tidigare i höstas. Har ännu inte testat frukterna men har hört att dom ska vara riktigt heta.

Och så var det ju det här med tulpanerna... Dom första för säsongen blev ju dom som prydde julbordet så det blev dom som blev fotomodeller denna gång.

Ja den här gången blev det ju bara ungefär 100 bilder på samma blommor... Och jag antar att det bara är början, för snart står väl tulpanbuketterna på kö och bara ber om att få bli fotade.

11 kommentarer:

 1. Hihi, du är allt en riktig "tulpankille"! Dom är fina så någon bukett hamnar väl här också - och blir säkert fotograferade. Jag är lite svag för de där buketterna i blandade färger. Orkidéer har jag några som blommar. Man blir så glad när de blommar om och detta trots att det är billiga orkidéer som jag köpt på Ica. Maken fick en som julblomma av någon leverantör också. Sådana leverantörer gillar jag;-)
  Ha det så fint och Gott Nytt år om vi inte "hörs" innan. /kram Anette

  SvaraRadera
 2. Jag har också massor av oblommande orkidéer, fast dom står numera i det obebodda gästrummet och får bara komma fram när dom blommar om!
  Dessutom har jag två jättesnygga cyklamen/vita amaryllisar som naturligtvis blommade över innan jul, men just idag har jag tagit fram dom från gästrummet eftersom dom har fått nya knoppar.
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 3. om du låter kärleksörten stå länge i vatten så kan den bilda rötter,tulpaner bara är så härliga,köper varje år en stor bukett till min dotter som fyller år i januari//maggan
  ps: undrar om hon tycker jag är enkelspårig

  SvaraRadera
 4. Just nu behöver vi alla blommor som kan tänkas, härliga bilder!

  psst... titta in i min butiksblogg, det har visst varit dragning i utlottningen där "ler"

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker färg på orkidén. Och de kritvita tulpanerna är ju helt fantastiska. Ännu inga tulpaner hos mig men jag fick en fantastiskt vacker orkidé som julblomma. Och efter 13-helgen är det dags, då ska tulpanerna in!

  SvaraRadera
 6. Goa bilder, blev så förtjust i din dukning , och dina iskakor-hänge och ljuslyktor, tack för inspiration.
  Ett riktigt gGott nytt Trädgårdsår+år vill jag önska dej kram Monica

  SvaraRadera
 7. Underbara blommor, tar också chansen och tackar för förklädet som kom med posten idag. Roligt.

  Gott nytt år,
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Vackert! Man blir så extra glad av det som blommar inne nu under vintern..... Och tuplaner...... de bästa nästan.......

  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Ett riktigt bra och gott nytt 2011 önskar jag dig!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Kikar in och önskar dig ett Gott Nytt år.. Kram/Monica

  SvaraRadera
 11. Uuuunderbart vackra blommor och visst vill vi bloggläsare se mer av sådant!!!

  Önskar dig ett Gott Nytt År!

  Nyårskramizar från aka

  SvaraRadera