lördag 25 december 2010

Julefrid

I dag har det verkligen varit en fridfull och lugn dag. Det behövdes efter gårdagen som visserligen var väldigt mysig och trevlig men det är ju en del som behöver göras när man har släkten på julfirande. Mycket mat blev det, väldigt mycket skulle man till och med kunna säga. Barnen (ungdomarna heter det väl nu...) fick klappar men även vi fick några saker. Bland annat denna vackra blomsteruppsättning som min syster gjort. Hon har till och med gjort korgen, i så kallad luffarslöjd.Fler av hennes fina saker kan du hitta här.

Årets dukning såg ut på detta viset.Ljushållarna fick stå för det röda inslaget och några hjärtan och kulor för det vintrigt silvriga.I vaserna står vita tulpaner tillsammans med vita rosor.

Efter allt mitt tjat om mina isprydnader så måste jag ju också visa slutresultatet.

Kan verkligen rekommendera att "frysa in" ståltråden med, så att den direkt sitter på plats. Jag är faktiskt ganska nöjd med mina iskakor, men man kan ju kanske tycka att naturen själv lyckas ganska bra även utan min hjälp.Efter en härlig julafton som började med en traditionsenlig julaftonsfrukost hos goda vänner och fortsatte med mycket god mat och dryck till sena kvällen så lär man väl få hugga in på julpyntet under veckan som kommer.Hoppas ni alla bloggisar får en riktigt härlig fortsättning på julhelgen.

9 kommentarer:

 1. Vilken vacker dukning!!!!!
  Mycket stilfullt!

  SvaraRadera
 2. Härlig jul ni haft! Fin fint! Å isprydnaderna blev ju jättefina!!!!

  SvaraRadera
 3. Åh... så mysigt ni verkar haft det... Så vackert med de vita tulpanerna i vaserna..... för att inte tala om ispyntet! Så duktig din syster är...... korgen var superläcker!

  Önskar dig en fortsatt fin jul!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Underbara isprydnader!!! Härlig blogg och vackra bilder...kul att hittat hit!
  Hälsningar från ett insnöat Öland och T

  SvaraRadera
 5. Väldigt vackert- alltihopa
  Ha det fortsatt gott
  Ninne

  SvaraRadera
 6. Vad fint :)
  Å vilket ispynt:)
  Ha det gott
  Håkan

  SvaraRadera
 7. Vacker och mycket stilfull dukning! Här gick dukningen i år i rött och lite vitt med några få gröna inslag - men tyvärr glömde jag ta fram kameran eftersom jag innan gästerna dök upp hade 44 ljus att tända. Gubben hade fullt upp med ett enda utanför samt att tända en brasa i matrummet!
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 8. Mycket vackert och stilfull dukning!

  Hmm..kanske man borde passa på att göra en islykta, när ändå vädret makter verkar envisas med sträng kyla!?

  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 9. Uuuunderbart dukat julbord!! Så tjusigt med tulpanerna och härlig harmoni av det gröna i kombination med det silvriga. Snäll syster också som kom med en så himla fin julgrupp!! Nu ska jag banne mig försöka mig på med lite is-konst här hemma - kul till nyårsafton. Blir så inspirerad varje gång jag kikar in hos dig :)

  Många kramizar från aka

  SvaraRadera