torsdag 23 december 2010

Nästan färdigt

Nu är det bara finliret kvar sen kan gästerna komma. Ispysslet gick väl både bra och lite mindre bra. Islyktorna blev jag riktigt nöjd med. En med bara granris i och en med några citronskivor och äpplebitar i.

Mina "iskristaller" blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tanken var ju att jag skulle göra hål i dom och sätta i snöre för att hänga på balkongräcket.


Två stycken blev väl okej men tyvärr var det väldigt svårt att göra hål, dom sprack en efter en. Försökte göra en variant och trä snöret runt men det var ju inte så jag ville ha det.

Har nu gjort en ny "sats" där jag stoppade i ståltråd. Tanken är att den ska frysa fast i pyntet så att det bara är att hänga upp dom. Ska kolla i morgon bitti och se om det blev som jag ville.Dom överblivna iskristallerna hamnade på bordet bredvid mossbollen. Lite ljus där i morgon så kanske dom syns i alla fall.Nu är granen klädd också.Hade ju lite torkad frukt kvar så dom fick hjälpa till att pryda granens grenar.

Stjärnan hittade vi ju inte i år så då fick man ju fixa en annan variant. Några kanelstänger och en rosett så var det fixat.Önskar er alla en helt underbar jul.

7 kommentarer:

 1. GOD JUL önskar jag er båda....
  Vilken fin idé med iskristallerna blir säkert jättebra med en trådögla i också.
  Ha´t himla gôrgôtt i jul
  Nina

  SvaraRadera
 2. Ja men så himla fint det blev!!! Blev ju kanon att ha citron och ris i vattnet! Och vad fiffigt och snyggt i granen!! Gillar skarpt din fondtapet också, jättefin! Vill önska dig en riktigt God Jul!!

  Kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint du pysslat!
  Önskar dig en fröjdefull jul tillsammans med nära och kära, God Jul!

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev med citronskivor i islyktan, lyktor har jag helt å hållet glömt att göra, det är ju egentligen perfekt väder :)

  Hoppas ni får en fröjdefull jul och kör försiktigt om ni är ute på vägarna, men det vet ju du :)

  God Jul, julkramar ♥

  SvaraRadera
 5. Så vackert pynt du/ni gjort.. jättefint. Nu tassar vidare så här på julaftonsmorgonen men först önskar Dig och de dina en riktigt God Jul.. kram/monica

  SvaraRadera
 6. Vilka fina isprydnader!! Hos oss gjorde Per islyktor i hinkar i går kväll..det slutade med att vi hade badkaret halvfullt av isblock av varierande storlek i natt.. Men två lyckades vi lappa ihop och ska sätta ljus i idag! :)
  Ha en riktigt god & glad julafton!!
  /Kirsti

  SvaraRadera