söndag 19 december 2010

Haspet pysslar och pyntar

Ni som brukar läsa min blogg vet ju vid det här laget att det där med pyssel och pynt inte riktigt är min grej. Jag njuter gärna av det hos andra men här hemma brukar det inte bli så mycket av den varan. Men efter att ha kollat in en del bloggar på senaste tiden så inspirerades även jag till lite julpyssel. Citron- och äppelskivor har legat på torkning ett tag och nu var det dags att göra något av dom.Tillsammans med några kvistar av gran och en, några kanelstänger och kulor så blev det till slut en dörrdekoration.Jag kände också att det började bli dags för julbaket. Kanske inte dom riktigt traditionella julkakorna, så man får nog passa tänderna innan man hugger in.Några mindre formar blev det förstås också. Kanske lite klent med fyllning...Nu står formarna på balkongen så att vattnet ska anta en något hårdare form. Inspirationen fick till detta fick jag hos Lithéns trädgård. Om formarna blir lyckade så tänkte jag smycka balkongen med vackra isprydnader.

Hittade också en gammal bortglömd jullåda i dag, och det var ju tur för däri låg en fin adventsstake som vi saknat. Det var ju på tiden att vi fixade adventsstaken i dag, i sista stund skulle man väl kunna såga så här på fjärde advent. Gillar på grund av brandfaran inte mossa i stakarna och hittade inga stenar eller liknande så vilken tur att det även låg några gamla julgranskulor i lådan också.I väntan på att hamna i granen så får julgranskulorna fylla glasvasen.I sista stund har nu även vår hemmagjorda glögg blivit klar, riktigt lyckad blev den.Efter allt detta pysslande så känner jag mig faktiskt värd lite glögg nu. Men jag måste erkänna att det där med pyssel faktiskt är ganska kul.

13 kommentarer:

 1. Imponerande! Du ser där att även vi utan pysselgener kan åstadkomma vacker pynt:) Och visst är det ganska kul....
  Dörrdekorationen blev jättefin!
  Oj vad många flaskor glögg det blev. Nästa år måste jag också göra egen, jag som är en stor "glöggoman"....
  Mys på och värm dig med lite glögg!!

  SvaraRadera
 2. härligt att kunna inspirera tom en icke pysslare.)
  Ser fram emot bilder på de utsökta smyckena!

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen härligt julpyssel du gjort. Sånt gillar jag, som är "naturligt" Kika in hos mej så ser du hur torkade Grapeskivor blir, om du skulle vilja ha ngt m färg?
  Jag är så pass till åren så jag har en massa Gammalt också- o ibland blir det kanske för mycket? men det är rätt mysigt o plocka fram- värre o plocka ner!!
  God jul på Dej
  Ninne

  SvaraRadera
 4. Så mysigt det kommer att bli på balkongen med alla de isformationerna!! Pyssla är kul och extra härligt om man får dricka lite glögg till;)
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Såg en kommentar du lämnat hos en bloggvän! Vd kul med en bloggande kille, det saknar jag verkligen. Jag blev inspirerad av dina isskulpturer du skall göra, det får jag nog prova. Nu skall jag jaga kakformar, har ju massa på lager i shopen. Gör nog inget om jag lånar några...ler. Kommer gärna tillbaka.
  Kramar Pia i Skogslyckan

  SvaraRadera
 6. I lagom mängd är pysslandet väldans rogivande! Det är nog när det blir till en massa krav som det inte är kul längre... Skönt att höra att det är fler som längtar sig gröna till trädgårdssäsongen... ;0)
  Tack för dina snälla ord på min blogg. Blir sååå glad!

  God Jul!

  Anna

  SvaraRadera
 7. I år har jag inte gjort en enda islykta trots att förutsättningarna knappast kunde varit bättre än i år. Jag kanske ska göra en i sockerkaksformen jag också, det blir nog jättefint!

  Hoppas glöggen smakar gott!

  SvaraRadera
 8. Visst är det mysigt med allt fixande inför julen.

  Ha det riktigt bra,
  Kerstin

  SvaraRadera
 9. Wow, du är ju en klockren pysslare vetja :) Härliga inspirationsbilder!! Och nu fick jag lite tips inför is-pysslet också, tack för det!! Jättefina bilder!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 10. God Jul i Stugan...här kommer varma goa hälsningar från Sennan..Maria

  SvaraRadera
 11. Tittar in för att säga GOD JUL!!!!!
  Vill önska dig och din familj en fröjdefull sådan!
  Linda

  SvaraRadera
 12. Härligt pyssel du har gjort.
  önskar dig en God JUl
  Annika

  SvaraRadera
 13. Härligt och vad mycket fint du gjort!
  En riktigt God Jul till dig!/ Bea

  SvaraRadera