onsdag 4 augusti 2010

Snart skördetid.

Nu är semestern slut och det sköna livet på torpet blir inte av lika ofta nu när man börjat jobba. Vilken tur då att vi har en härlig balkong som vi kan njuta av. Känner mig faktiskt riktigt nöjd med balkongen i år, riktigt frodigt och grönt, även om blomningen var ännu finare för någon vecka sen.



Snart är det också dags att skörda. Tomater i massor, plantorna köptes i våras på Hornuddens trädgård, hur många gröna som helst men ännu bara någon enstaka röd.



Fick ju också för mig att så både paprika och chili från egna frön i våras. Och även i år så lyckades jag naturligtvis att blanda ihop småplantorna, men när dom väl växte till sig så gick det ju så småningom att skilja på dom igen. Men det tar nog ett tag innan vi kan njuta av egenodlad paprika.



Vi lär ju inte bli så mätta heller efter som det ännu bara är en som börjat växa till sig. Chilin däremot har ju flera frukter som faktiskt är rätt stora.



Nu behövs bara ännu mera sol så att alla godsaker får möjlighet att mogna till sig ordentligt. Sen blir det en riktig skördefest.

11 kommentarer:

  1. Det var verkligen frodigt och fint på balkongen. Mina chilisar och tomater i växthuset längtar också efter sol. Men visst är det konstigt att man alltid lyckas blanda ihop det när man skolar om? Jag har tretton olika sorter och flera plantor av de flesta, liiite irriterande är det när man ser att fishpeppern inte alls är fishpepper utan troligen en Jala....:(((
    Må så gott!

    SvaraRadera
  2. inte fy skam att ha en fin balkong att sitta och njuta på, efter arbetsdagens slut :) kul med liten köksodling med bl a tomater. hemma har mina tomater inte mognat ännu sa dottern som vattnade häromdagen men i växthuset i fjällbacka, har vi skördat några redan. det är klart glas i växthuset i fjällbacka (mammas gamla) och det i stan har plastglas och jag har kommit fram till att glas är klart bäst. jo, vi seglar fortfarande, är i hällevikstrand som är söder om gullholmen, ett litet mysigt samhälle och vi har promenerat och haft en skön kväll :) efter dennna vecka, är vi stugan i fjällbacka en vecka, sedan är det dags för mig att börja jobba igen. ha det gott :)

    SvaraRadera
  3. Vilken superhärlig balkon ni har! Förstår att ni är nöjda. Vad heter den fina chilin?
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  4. Härligt att ha en sån fin balkong!
    Ha en fin dag! / Irene

    SvaraRadera
  5. Så mysigt på balkongen med allt det gröna och kvällsolen som värmer!

    Vi har en enda tomat som blivit röd, men solen skiner så jag har förhoppningar att det blir flera! :)

    Ha en fortsatt skön sommar!

    SvaraRadera
  6. Jättemysig balkong med alla blommor på! Det måste ju vara mycket mysigare att sitta på en grönskande balkong! Paprika hade jag i växthuset förra året, men någon jätteskörd blev det inte. Det är väl mer att det är kul att se hur de växer än att det ska löna sig...Jag sådde ju tomatplantor men ännu har inga mognat. Gurka har vi däremot fått några stycken och de är så goda jämför med "köpe-gurkor". /Anette

    SvaraRadera
  7. Vilken mysig balkong ni har... Ser att det är fullt med härligt grönt..... Ja, snart är det skördedags för tomaterna. Såg i dag att en börjat bli röd....

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  8. Vacker balkong och trevligt med odlingar som ger skörd! Men...mätt blir väl inte jag heller på mina odlingar och skördar, men det jag får äts med andakt och njuter av varje munsbit :)
    Ha en fortsatt skön sommar! /Bea

    SvaraRadera
  9. Det ser lovande ut! Chilin har jag misshandlat(glömde bort dem) totalt och trots det så hänger det ett par fina frukter på varje planta. Ska bli spänannde att få smaka eftersom det är första året jag sått chili och slog till med tre olika sorter =)

    SvaraRadera
  10. Vilken underbar balkong ni har!
    Tänk att får skörda så mycket från sin egen lilla täppa.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera