måndag 18 oktober 2010

En Eskilstunapärla

I går tog vi en härlig höstpromenad till det vackra Lagersberg säteri här i Eskilstuna. Eftersom jag är usel på att återberätta historia och att komma ihåg årtal så kan ju ni som är intresserade av att veta närmare om säteriet läsa själva här nedan ;-).Jag är mycket bättre på att njuta av vackra omgivningar och byggnader.

Faktiskt första gången jag var där, men oj vad fint det är. Till och med duvorna bor ståndsmässigt.Huvudbyggnaden är stängd för säsongen. Den ska enligt vad jag har hört vara inredd tidstypiskt och öppnas för visningar under sommartid. Då är det tydligen också café i en av flyglarna.
Denna gången hade vi fika med oss i ryggsäcken och njöt av solen på trappan till en av dom gamla byggnaderna som tillhör säteriet.

Helt själva var vi dock inte. Det här gänget var väldigt nyfikna på vad vi gjorde där.Dom tävlade lite om uppmärksamheten och ville gärna synas på bild.Kanske snyggare i profil?Vissa var mer nyfikna än andra.Kunde ju inte låta bli att leka lite bland alla prasslande löv. Barn på nytt...Oj vilken härlig höst vi har haft, men nu verkar det mysiga ha tagit en paus för utanför fönstret har det nu börjat regna och blåsa rejält. Men även det hör väl hösten till...

5 kommentarer:

 1. Trevligt när de gamla godsen bevaras o används av alla.... Ni ser ut att ha haft en skön lekstund ;-)
  Ha´t himla gôrskôj
  Nina

  SvaraRadera
 2. SÅÅ vackert! Vad glad man blir. Och vilken glädje hela inlägget utstrålar:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. ...att det finns en hel del härliga pärlor i Sverige och det är ju väldigt trevligt att få tips om dom!

  SvaraRadera
 4. Vilket urmysigt ställe det där verkar vara... och vilket fint väder ni hade.... Höst när den är som bäst!!!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. När man står mitt framför huvudbyggnaden är det flygeln till höger som är den gamla köksflygeln. Det är där cafét håller till under sommaren. Den andra flygeln är privatbostad. Ta er en tur dit nästa sommar och gå på en visning, helt klart värt att se! Under öppethållandet under sommaren är det gratis att gå på visning. Under resten av året går det att boka visningar för grupper, men då får man betala några hundralappar. (Märks det att jag jobbar på stadsmuseet...)

  SvaraRadera