lördag 9 oktober 2010

Utflyktstips

Var en sväng förbi Strängnäs i dag. Helt hysteriskt var det där eftersom det var Strängnäs marknad. Knallar och folk precis överallt, svårt att hitta parkeringsplats och en massa högljudda skrik från tivolit.Jag är väl inte den som älskar marknader precis, men nu var det ju inte för marknaden jag åkte dit utan för att uträtta ett ärende inför trädgårdsföreningens evenemang på onsdag på café Grassagården i Strängnäs.
På väg i från Strängnäs fick vi för oss att åka till Stallarholmen och kolla in en blomsterbutik som vi hört talas om där. Snacka om motsats till marknadskaos, lugn, skönt och en riktigt fin miljö. Butiken "Maili Haskels Blomster & Ting" var verkligen ingen besvikelse. Vackra blomsteruppsättningar och fina prylar i en lagom avvägning. Allt kändes noga utvalt med stor omsorg. Och det gick ju inte att ta miste på att hon har inspirerats av Tage Andersen.

Jag gillade verkligen hennes små installationer, som Dahlior i gamla termosflaskor och den enkla rosen i ett gammalt pennställ.

Även på lastkajen utanför stod det växter i vackra arrangemang.

Tänk att till och med ett oljefat kan bli vackert...Minicyklamen gör sig mycket bättre i vas än i kruka anser jag efter att ha sett detta. Plocka ur den ur krukan, ta bort alla blad, frigör rötterna och ner i snygg vas, färdigt.Men bäst av allt är väl ändå denna fantastiskt vackra tårta? Undrar vem som får rosen?I samma byggnad som blomsterbutiken finns även bland annat Printz bageri som satsar på vedugnsbakat gott bröd, där finns även möjlighet att fika på deras café. Och så finns en loppis där vi gjorde detta fyndet.


Passar perfekt här hemma.

Har ni vägarna förbi Stallarholmen så får ni inte missa ett besök på Gula Industrihuset. Jag kommer i alla fall att åka tillbaka, den saken är säker.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilka vackra blomsteruppsättningar du visar! Jag njuter och beundrar dina bilder och tycker det är enormt trist att tvingas vänta snö inkommande vecka, då man kunde få njuta länge än av ljuvliga höstarrangemang. Får lov att köra med brickidén i stället, den är stilren och praktisk.
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 2. Alltid kul att hitta nya trevliga butiker. Jag får nog be om en guidning i era trakter till våren!
  Ha en skön söndag,
  Eva

  SvaraRadera