lördag 16 oktober 2010

Mitt favoritträd i närbild

Vid stugan på landet har vi en hägg som jag tycker är så fin. Självklart är den helt underbar när den blommar och doftar gott men jag tycker även att den är så fin så här års. Nu har den precis tappat alla sina löv och står där helt kal och naken vid åkerkanten, men visst är den fin?Kunde ju inte låta bli att gå lite närmare och fota också. Visst är det en speciell känsla att röra vid träd, denna skorviga men ändå släta yta. Jag tror att det finns något läkande i att "krama" träd, för att få alla sinnen att jobba, inte bara syn och lukt osv utan framför allt känseln.Så av med handskarna, hugg tag i närmaste träd och bara njut av barkens yta mot dina händer.

3 kommentarer:

 1. Tror jag måste ta på mig pannlampan och gå ut till min bautahägg, trevligt att kramas på lördagskvällen:) Jag älskar min hägg, har ju en bild av den på min "bloggheather"....
  Må så gott och ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 2. Fint litet träd.... Har också hägg mot kohagen, mitt i finaste utsikten mot Kinneviken! Eller mitt i blåshålet, beror alldeles hur man ser på det ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Åh, ja! Underbart! Våra grannar har också en sådan stor vacker hägg. Den är underbar på våren, men nu ska jag titta lite extra på den när jag kör förbi nästa gång:)

  SvaraRadera