söndag 17 oktober 2010

Pellisarna har bytts ut

I drygt en vecka stod Pelargonerna som snittblommor. Så tacksamt att dom stod så länge. Dom hade nog kanske hängt med några dagar till men i går fick dom ge plats åt nya blommor. Denna gång blev det Höstaster och Kärleksört som fick följa med hem från landet.Ett plus är ju också att man även kan "återanvända" Kärleksörten, en bukett har nu fullt av rötter och ska få komma ner i jorden inom kort.

5 kommentarer:

 1. Ja pelargonerna måste vara de blommor som kan stå längst i vas och se lika fina ut!
  Jag har också tagit in kärleksört, men jag hinner nog inte plantera ut den innan vintern, men ibland brukar jag ha kvar dem i en kruka över vintern.

  SvaraRadera
 2. Ja, när allt annat är visset och grått, då lyser Kärleksörten rosa och vacker, trots att snön fallit! Det finns knappast någon tåligare växt och dessutom som kan rotas och skapa flera plantor.
  Ha en fin arbetsvecka!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Härligt med höstbuketter... och vilket plus att få nya plantor också ;-) Kan inte bli bättre!!!

  kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Fast jag är urusel på blomnamn, så kan jag faktiskt de båda, har själv såna. För tillfället står några kärleksört hos mig på "tillväxt". Det skall jag väl kunna fixa.
  Snygga foton
  Ha de så gott

  SvaraRadera
 5. Kärleksörten är verkligen fin o tacksam o vilken söt höstaster du har. Det är ngt visst med dessa "sista" blommor. Nu är det att njuta inne istället.
  Ha det gottt Ninne

  SvaraRadera